Trei ofiteri absolventi ai Academiei de Politie, trimisi pe drumurile Salajului

Magazin Salajean 5 ianuarie 2012 0

Trei ofiteri absolventi ai Academiei de Politie, trimisi pe drumurile SalajuluiDoar trei ofiteri absolventi ai Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza au fost repartizati, luna trecuta, in structura operativa din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj. La nivel national au fost incadrati pe posturi 583 de absolventi ai Academiei si ai altor institutii militare de invatamant superior ale Ministerului Apararii Nationale, pregatiti pentru nevoile Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Salaj, Tincuta Dumuta, cei trei ofiteri lucreaza in sectorul operativ, incepand din acest an, la Politia Oras Jibou, la Sectia de Politie Rurala Jibou si la Sectia de Politie Rurala Hida.

Absolventii au fost repartizati pe baza optiunilor lor, in ordinea descrescatoare a mediilor generale de absolvire, se arata intr-o informare a MAI. Posturile pentru care au optat ofiterii au fost stabilite tinand cont de situatia operativa a fiecarui judet si a proiectiei realizate la momentul admiterii acestora in cadrul sistemului de invatamant, se precizeaza in comunicat.

Repartizarea a fost facuta dupa festivitatea de absolvire si inaintare in gradul profesional si militar din data de 29 decembrie. Cei mai multi ofiteri au fost repartizati in Bucuresti, respectiv 104, 36 in judetul Iasi, 31 in Timis si 28 in Constanta. Judetele unde au fost incadrati cei mai putini absolventi ai promotiei 2011 sunt Vrancea, Arges si Salaj.

Noua promotie de absolventi ai Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza – specialitatea penitenciare, licentiati in drept, specializarea ordine si siguranta publica, a depus juramantul de credinta la finele lunii decembrie, in cadrul unei ceremonii, care a avut loc la sediul institutiei.

In acest an, absolventii specialitatii penitenciare, respectiv 25 de ofiteri, promotia 2008 – 2011, au primit gradul profesional de subinspector de penitenciare, in prezenta reprezentantilor Administratiei Nationale a Penitenciarelor si ai celorlalte institutii ale statului implicate in acest demers educativ. Totodata, s-a realizat si repartitia acestor ofiteri, in unitatile penitenciare, in domeniile: siguranta detinerii si regim penitenciar, reintegrare sociala si resurse umane – formare profesionala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »