Trei firme din Sălaj selectate în programul Rabla

Magazin Salajean 18 martie 2011 0

Trei firme din Sălaj selectate în programul Rabla

Ministerul Mediului şi Pădurilor prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a lansat cea de-a şaptea sesiune a programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, care se adresează persoanelor fizice, persoanelor juridice sau operatorilor economici.

Persoanele fizice care deţin autoturisme mai vechi de 10 ani se pot adresa firmelor colectoare, în vederea casării acestora. De asemenea, persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale se pot înscrie în Programul Rabla 2011, începând cu data de 21 martie.

Obiectivul acestui program vizează diminuarea poluării prin scoaterea din uz a autoturismelor vechi cu nivel de poluare ridicat. În anul 2011, pentru acest program, la nivel naţional s-a alocat suma de 228 milioane lei, care asigură casarea a 60.000 de autoturisme.

Ca şi în 2010, cei care casează maşinile primesc un tichet cu valoarea de 3.800 lei. De asemenea, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou se pot utiliza unul, două sau cel mult trei tichete valorice.

Firmele selectate din judeţul Sălaj de Administraţia Fondului de Mediu pentru a prelua maşinile vechi sunt: Mivas Trans Corporation, din Zalău (Bulevardul Mihai Viteazul, nr.115), Balti Dob SRL din Zalău (str.Margaretelor, nr.2), şi Vanbarex SRL Sărmăşag, care au primit deja câte 100 de vouchere. Suplimentarea tichetelor este posibilă doar după epuizarea stocului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »