Trei elevi salajeni – calificati la concursul epistolar al Postei Romane

Magazin Salajean 19 februarie 2010 0

Trei elevi salajeni - calificati la concursul epistolar al Postei Romane

Trei elevi din judetul Salaj s-au calificat la etapa regionala a Concursului epistolar organizat de Posta Romana, in urma participarii la faza judeteana a competitiei. Tema din acest an a fost Compune o scrisoare in care sa explici de ce este important sa vorbim despre SIDA si sa ne protejam impotriva bolii.

Cei trei castigatori din judet sunt: Denisa Bodnar, de 13 ani, Sofia Vaida, de 14 ani, si Catalina Vaida, de 14 ani, toate de la Scoala Generala Andrei Muresanu Cehu Silvaniei. Lucrarile celor trei eleve au fost alese pentru etapa regionala a concursului, alaturi de lucrari ale elevilor din Bihor, Cluj, Maramures, Bistrita Nasaud, aflate in componenta Directiei Regio-nale de Posta Cluj, din care face parte si Oficiul Judetean de Posta Salaj.

Castigatorii etapei regio-nale vor fi desemnati in data de 1 martie, urmand ca epistolele acestora sa se califice la faza nationala a concursului. Rezultatele finale, cu castigatorii com-petitiei vor fi anuntate in data de 17 martie.

Cea mai buna lucrare selectionata dintre cele zece finaliste pe plan national, tradusa intr-o limba de circulatie internationala (engleza sau franceza), va fi trimisa Biroului International al Uniunii Postale Universale, pentru a participa la faza internationala. Ocupantii primelor trei locuri la nivel mondial vor fi premiati cu ocazia festivitatilor desfa-surate in 9 octombrie 2010, de Ziua Mondiala a Postei, la Berna (Elvetia).

Concursul epistolar, lansat in 9 octombrie, anul trecut, este organizat de Compania Nationala de Posta Romana, sub egida Uniunii Postale Universale, cu sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Prin acest concurs, organizatorii isi propun sa stimuleze si sa dezvolte creativitatea tinerilor cu varsta de pana la 15 ani, totodata, sa le ofere acestora posibilitatea de a exprima in scris ceea ce gandesc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »