Trei drumuri naţionale din Sălaj riscă să fie închise la iarnă

Andreea Vilcovschi 31 octombrie 2012 0
Trei drumuri naţionale din Sălaj riscă să fie închise la iarnă

Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Zalău au identificat trei sectoare de drumuri naţionale din Sălaj care sunt în pericol de blocaj pe timp de iarnă. Este vorba despre DN1F, km 70-82, în zona Meseş, DN 1C km 106-114, în zona localităţii Mesteacăn şi DN1H km 26-35, în zona localităţii Halmăşd. Iarna trecută, doar ultimul sector a fost închis, din cauza problemelor cauzate de căderile masive de zăpadă în judeţul Bihor, între kilometrul 0 şi 26. Pe celelalte două sectoare de drumuri naţionale deszăpezirea s-a făcut mai greu, dar circulaţia nu a fost oprită.
Lor li se adaugă alte şase sectoare critice de drumuri judeţene, respectiv DJ 108 D Crişeni-Cristur, DJ 191 D km 22+500-31+500, DJ 108B Cernuc-limita cu judeţul Cluj, DJ 108G judeţul Cluj-Cizer, DJ 108R Meseş-Treznea şi DJ 108A limita cu judeţul Cluj-Bogdana, care ar putea genera situaţii deosebite în cazul unor căderi mari de ninsori.
Premierul Victor Ponta a dat undă verde autorităţiloe să închidă preventiv orice şosea susceptibilă să se blocheze din cauza căderilor de zăpadă. În această situaţie se află circa 440 de şosele din România. Ponta le-a spus prefecţilor şi miniştrilor, în şedinţa de Guvern de la finele săptămânii trecute, că îşi asumă decontarea electorală a furiei cetăţenilor, însă preferă acest lucru decât să aibă oameni şi TIR-uri sub troienele de zăpadă.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »