Trei depozite de deseuri menajere sunt neconforme

Magazin Salajean 25 ianuarie 2007 0

Trei depozite de deseuri menajere sunt neconforme

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Salaj a organizat in data de 23 ianuarie o actiune de informare – dezbatere, privind procedura de infrigement, care se deruleaza in cazul constatarii incalcarii de catre un stat membru UE a obligatiilor ce ii revin. Totodata, au fost luate in discutie si angajamentele asumate de Romania prin Tratatul de aderare.

Gazduita de Consiliul Judetean, aceasta intalnire s-a desfasurat in prezenta presedintelui CJ Salaj, Tiberiu Marc, a suprefectului de Salaj, Alexandru Vegh, cat si a reprezentantilor mass – media, ai autoritatilor judetene, ai administratiilor locale, precum si a agentilor economici. In deschiderea acestei intalniri, Tiberiu Marc a punctat faptul ca trebuie sa intelegem mai bine ca indeplinirea conditiilor de mediu este o forma de protejare a sanatatii noastre si ca acest lucru se poate duce la bun sfarsit doar printr-o mai buna comunicare si intelegere a responsabilitatilor care ne revin fiecaruia dintre noi.

Procedura de infrigement – este o actiune contra unui stat membru, care nu si-a indeplinit una dintre obligatiile ce-i revin, in virtutea Tratatului Comisiei Europene sau a legislatiei comunitare secundare.

In cadrul Uniunii Europene, Comisia Europeana are rolul de a se asigura ca legislatia Comunitara este corect implementata si aplicata. Comisia urmareste si monitorizeaza toata legislatia comunitara, din toate sectoarele – o parte semnificativa din aceasta o reprezinta legislatia din domeniul Protectiei Mediului. De asemenea, statele membre au obligatia de a raporta stadiul indeplinirii etapelor ce le revin, conform Directivelor UE – procedura de conformare, Comisia Europeana realizand propriile sale cercetari si evaluari in acest domeniu.

Aurica Grec, directorul executiv al APM Salaj, a spus ca la nivelul judetului Salaj, nu au fost depistate probleme majore la capitolul poluare, doar acel caz cu care se confrunta S.C. Tenaris Silcotub S.A.

In ceea ce priveste stadiul realizarii angajamentelor asumate de Romania, prin Tratatul de Aderare, in domeniul gestionarii deseurilor, in judetul Salaj, doar un singur depozit de deseuri menajere a primit autorizatia de mediu. Toate celelalte 3 depozite existente nu detin autorizari de functionare din partea APM Salaj, constatandu-se faptul ca acestea sunt neconforme.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »