Trei angajati zboara din Consiliul Judetean Salaj

Magazin Salajean 2 august 2010 0

Trei angajati zboara din Consiliul Judetean Salaj

Cei 133 de angajati ai aparatului de specialitate al Consiliului Judetean (CJ) Salaj pot rasufla usurati, dupa ce au scapat de disponibilizari. Tiberiu Marc, presedintele institutiei, sustine ca nu s-au impus reduceri de personal, intrucat aparatul nu depasea normative impuse recent de catre Guvern. Au fost ocoliti de disponibilizari angajatii de la Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau, cei de la Biblioteca Judeteana Ionita Scipione Badescu, Ansamblul Folcloric Mesesul, Scoala Populara de Arte si Meserii, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, dar si salariatii Directiei de Paza, Protocol si Administrativ.

Nu la fel de norocosi au fost, insa, lucratorii de la Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor (DJEP) Salaj, unde exista 23 de posturi, din care sunt ocupate 19. Potrivit prevederilor Ordonantei de Urgenta nr. 63/2010, numarul maxim al posturilor pentru serviciul public local de evidenta a persoanelor se stabileste prin raportarea la populatia din unitatile administrativ-teritoriale din decembrie 2009. In cazul judetelor, raportul post/populatie este de 1 la 15.000 de locuitori. Asta inseamna ca DJEP Salaj nu poate avea mai mult de 16 posturi, respectiv cu trei sub numarul celor ocupate efectiv in prezent.

Conducerea Directiei a optat pentru doi politisti si un civil, pornind de la considerentul ca cei cinci reprezentanti ai legii au detasare de sase ani, care expira in primavara anului viitor, a precizat Marc. Disponibilizarile se vor produce desi avizul de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si a Bazelor de Date, pentru politisti, si de cel al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, pentru salariatul civil, a fost negativ. Avizul este doar consultativ, prin urmare mentinem propunerea de disponi-bilizare a celor trei, s-a adresat seful CJ Salaj consilierilor judeteni, care au votat in unanimitate proiectul de hotarare privind noua organigrama a Directiei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »