Transurbis, subventionat mai departe de la bugetul local

Magazin Salajean 8 mai 2007 0

Transurbis, subventionat mai departe de la bugetul local

Intruniti ieri in sedinta ordinara, consilierii locali ai Zalaului au avut pe ordinea de zi 31 de proiecte de hotarare, dintre care au trecut de votul alesilor 29. Drintre acestea, trei au privit punerea in posesie a unor terenuri proprietatea Statului Roman, in baza legilor fondului funciar, iar alte trei au privit aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale pentru diferite locatii din municipiu. Au mai fost acceptate donatiile constand in retele de apa si canalizare, precum si bransamente de apa si canalizare facute de zalauani si concesionarea lor in favoarea SC Companie de Apa SA Cluj Napoca. Donatiile in cauza au fost evaluate la aproximativ 90.000 de lei, iar contractul de concesiune va fi mentinut pe toata durata prestarii serviciului public de alimentare cu apa si canalizare.

Tot ieri, odata cu aprobarea deplasarii Ansamblului artistic Porolissum la Festivalul International de Folclor (editia a 43-a) din Franta, alesii au decis ca acesta sa fie insotit de doi membri ai Consiliului Local si de un reprezentant al presei salajene.

Au mai primit unda verde documentatia tehnico-edilitara pentru blocul ANL O4, aflat in curs de realizare pe strada Olarilor, si Studiul de Fezabilitate pentru reparatiile capitale necesare la unul din corpurile Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian (API). Daca in primul caz proiectul a trecut fara discutii, suma prevazuta pentru reabilitarile de la API a ridicat intrebari din partea unora dintre consilieri, acestia apreciind ca valoarea investitiilor este prea mare. De asemenea, ca si in alte randuri, consilierii au opinat ca este de preferat sa se investeasca in construirea unor corpuri de cladire noi in unitatile de invatamant, decat sa se reabiliteze niste imobile vechi, care cu siguranta vor necesita interventii si mai tarziu.

Surprinzator, un proiect care a trecut de vot, in ciuda discutiilor care s-au iscat in jurul lui, a fost cel privitor la stabilirea unei modalitati de acordare a subventiilor de la bugetul local pentru activitatea de transport public local de calatori. Initial, Comisia economica din cadrul Consiliului Local a dat aviz nefavorabil proiectului de hotarare, din cauza ca forma in care a fost prezentata modalitatea de alocare a subventiei implica si o rectificare a bugetului. In plus, consilierii au cerut sa li se spuna cate mijloace de transport vor fi achizitionate din cei 4.5 milioane de lei aprobate pentru Transurbis in sedinta extraordinara din aprilie. Directorul SC Transurbis SA, Ioan Puiu, a declarat ca, deocamdata, acest lucru nu se poate sti si ca tocmai de aceea se va organiza o licitatie. Cat despre necesitatea ca bugetul sa fie regandit, directorul a spus ca aceasta nu este o problema pentru consilieri. Fireste, discutiile au atins si punctul spinos al pierderilor inregistrate de operatorul zalauan de transport in comun, dar Ioan Puiu a spus ca nu ar trebui sa se astepte profit de la societatea pe care o reprezinta, in conditiile in care, oriunde in lume, societatile similare inregistreaza si ele pierderi enorme. Ca urmare, proiectul a fost aprobat, iar banii publici vor trebui sa sustina in continuare o societate care merge in pierdere de cativa ani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »