Transportul cu trenul, mai scump

Magazin Salajean 2 noiembrie 2006 0

Transportul cu trenul, mai scumpSocietatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori CFR Calatori S.A. face cunoscut faptul ca, incepand cu 1 noiembrie, tarifele de transportul feroviar de calatori s-a majorat cu 7,9 la suta – un procent de sapte la suta peste nivelul cumulat al indicilor preturilor de consum neluati in calcul de la ultima majorare, care a avut loc in 15 iunie 2006. Decizia de majorare a tarifelor este in conformitate cu Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 79/2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 875 din 26 octombrie 2006.

Aceasta modificare tarifara are in vedere cresterea veniturilor proprii si compensarea majorarilor de preturi si tarife practicate de furnizorii de combustibil, energie electrica si alte produse.

Pe de alta parte, facilitatile de calatorie acordate de CFR Calatori pana la acest moment se aplica in continuare si dupa majorare, mentinandu-se principiile de protejare a calatorilor care utilizeaza frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordarii de reduceri de 50 la suta din tariful integral la abonamente pentru navetisti si de 75 la suta la abonamente pentru elevi si studenti.

In urma acestei masuri, o calatorie cu trenul rapid de la Jibou pana la Bucuresti, clasa a II-a, va costa cu 5,6 RON mai mult decat pana la data majorarii, adica 77,70 RON.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »