Transportatorii se pregatesc de blocarea drumurilor

Magazin Salajean 5 februarie 2008 0

Transportatorii se pregatesc de blocarea drumurilorTransportatorii rutieri din Romania se pregatesc pentru declansarea grevei generale in transporturile rutiere, care ar urma sa aiba loc in 25 februarie. De asemenea, a fost definitivat si inaintat un memoriu prin care transportatorii rutieri din Romania isi cer drepturile, in mod unitar, pentru prima data in cei 18 ani de la Revolutie.

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT), alaturi de Asociatia Transportatorilor Rutieri Transilvania, Asociatia Transportatorilor Rutieri Constanta, FORT Braila, Asociatia Transportatorilor Rutieri Maramures, Breasla Micilor Transportatori Cluj, la care se alatura reprezentantii transportatorilor rutieri din mai multe judete ale tarii, printre care se numara si Salajul, au decis declansarea grevei generale in 25 februarie, potrivit memoriului inaintat catre Ministerul Transporturilor si Guvernul Romaniei. Actiunea de protest va paraliza transportul rutier in intreaga tara, in cazul in care institutiile de mai sus nu vor da un raspuns favorabil solicitarilor formulate de transportatori. Doleantele acestora au fost transmise inclusiv Presedintiei Romaniei, ministerelor de Finante si de Interne, Biroului Permanent de la Bruxelles al Uniunii Nationale a Patronatului Roman si Comisariatului European pentru probleme de transport.

Greva se va desfasura pe intreg teritoriul Romaniei, dar si in punctele de granita. Pe perioada grevei generale nici un vehicul comercial autohton sau apartinand unui alt stat nu va putea efectua servicii de transport pe teritoriul Romaniei, prin consens unilateral cu organizatorii. In punctele de granita, dar si pe drumurile nationale si Europene, vor fi organizate echipe formate din reprezentanti ai transportatorilor, care vor asigura respectarea conventiei de greva.

In fine, anuntul de greva generala va fi comunicat tuturor patronatelor de profil din Europa, cu scopul precis de a fi aduse la cunostinta transportatorilor care urmeaza sa tranziteze tara noastra in acea perioada. Intervalul de timp in care se poate desfasura greva generala a transportatorilor rutieri este de minimum 3 zile si se poate prelungi pe o perioada nedeterminata, pana la solutionarea problemelor puse in discutie. Printre doleantele transportatorilor se numara promovarea unui tarif minim pe kilometru si modificarea rovignetei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »