Transportatorii judeţeni, trimişi la plimbare

Magazin Salajean 22 martie 2011 0

Transportatorii judeţeni, trimişi la plimbare

Aleşii municipali s-au opus ieri utilizării staţiilor de autobuz din Zalău de către operatorii de transport public judeţean. 15 dintre consilierii locali ai Zalăului au votat în favoarea proiectului de hotărâre (iar cinci s-au abţinut) privind abrogarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Zalău nr. 187 din 4 iulie 2005 şi a Hotărârii CL nr. 131/28.06.2006 privind amenajarea şi marcarea unor staţii pentru operatorii de transport în comun pe trasee judeţene.

Transportatorii judeţeni folosesc staţiile în care opresc şi autobuzele Transurbis-ului, fapt ce, în ultima vreme, aşa cum remarca viceprimarul Daniela Coţa, iniţiatorul proiectului, a creat disconfort în orele de vârf şi aglomeraţie în zonă. Ba mai mult, au fost cazuri când zălăuanii au fost expuşi accidentelor de circulaţie, ei fiind nevoiţi să meargă pe carosabil pentru a urca în autobuze, deoarece în staţii erau oprite mai multe microbuze care veneau cu navetişi sau elevi din sate. Este legal ca pe raza muncipiului Zalău în staţiile pentru transportul public local să opereze doar operatorul de transport local. Operatorul de transport judeţean are posbilitatea să solicite staţii, altele decât cele pentru transportul urban, a precizat viceprimarul Zalăului. Aceasta, dar şi primarul Radu Căpîlnaşiu, i-a îndrumat pe transportatorii locali să se adreseze Consiliului Judeţean, cel care eliberează licenţele de transport. Prin intermediul acestei instituţii, transportatorii pot solicita Consiliului Local locaţiile în vor opri pe viitor, dar altele decât cele ale autobuzelor. Până atunci ei pot beneficia de o perioadă de preaviz şi pot opri în staţiile actuale.

Reprezentantul firmei CentoTrans, Adrian Făgăraş, a combătut acuzele autorităţilor locale legate de faptul că oprirea microbuzelor în staţiile Transurbis-ului este ilegală. Acesta a explicat că elevii şi muncitorii vor avea de suferit, că nu ar fie exclus ca ei să fie nevoiţi de acum să scoată bani din buzunar şi pentru abonamentul pentru autobuzele locale şi că perturbarea acestui program ar atrage după sine nemulţumiri şi ale agenţilor economici. Mai mult, purtătorul de cuvânt al transportatorilor judeţeni a avansat varianta că astfel, va fi încurajată pirateria.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »