Transportatorii animalelor au nevoie de certificat de competenta

Magazin Salajean 23 noiembrie 2007 0

Transportatorii animalelor au nevoie de certificat de competentaDin seria de reguli care te fac sa ramai mut de uimire, a mai aparut inca una: pentru a transporta cu autovehiculul animalele pe o distanta ce depaseste 65 de kilometri, romanii vor avea nevoie pe viitor de un certificat de competenta. Mai mult, la fel de aberant este si faptul ca documentul va trebui redactat atat in romana, cat si in engleza si ca va putea fi suspendat, in cazul in care posesorul face diverse abateri.

Astfel, valabilitatea certificatului este de 5 ani, dar va putea fi suspendat sau chiar anulat in urma unor abateri. Norma va trebui pusa in aplicare incepand din 2008, au anuntat, zilele trecute, reprezentanti ai Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Ca totul sa fie complet, chiar si persoanele care insotesc animalele vor trebui sa detina asemenea acte, iar pentru a te instrui si a putea intra in posesia lor, doritorii vor trebui sa urmeze cursuri de pregatire profesionala. Adica, se vor informa, timp de doua zile, cu privire la modul de ingrijire si de hranire a animalelor care sunt transportate, despre calitatea climei din zona unde se face transportul si despre efectele pe care le va avea transportul asupra bunastarii animalelor.

Organizatorul cursurilor este Fundatia Academia de Transport Intern si International, aceasta fiind responsabila si cu examinarea cursantilor, inainte de inmanarea certificatelor. Pentru ca noul an sa-i gaseasca pe romani cu certificatele in buzunar, vor fi organizate sesiuni de instruire in perioadele 19 – 20 noiembrie, 26 – 27 noiembrie, 3 – 4 decembrie si 10 – 11 decembrie.

Bibliografia pentru examen poate fi gasita de cei interesati la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »