Traficantii de persoane, arestati preventiv

Magazin Salajean 5 iulie 2007 0

Traficantii de persoane, arestati preventivSase dintre persoanele retinute la sfarsitul saptamanii trecute in Simleu Silvaniei de lucratori ai Serviciului de combatere a criminalitatii organizate Salaj si ai Directiei de investigare a infractionalitatii de criminalitate organizata si terorism pe motiv ca fac parte dintr-o retea de traficanti de persoane au fost arestate preventiv, iar pentru inca o persoana s-a luat masura cercetarii in stare de libertate, cu obligatia de a nu parasi localitatea. Judecatorul Sofia Georgescu ne-a declarat ca in urma cererii primite de la DIICOT de a cerceta cazul celor sapte persoane, instanta a decis pentru sase dintre ele arestul preventiv pentru o perioada de 29 de zile, asa cum prevede legislatia in vigoare. In cazul celei de-a saptea persoana, s-a luat masura cercetarii in stare de libertate, cu obligatia de a nu parasi localitatea.

Judecatorul Sofia Georgescu a mai spus ca in momentul de fata, se aduna probe, iar dosarul este in urmarire penala.

Arestarea celor sapte persoane s-a efectuat in urma unei descinderi a peste 40 de politisti, in timp ce tot in aceste zile, autoritatile din Ungaria au reusit si ele sa prinda cativa membri ai grupului.

Persoanele retinute obtineau pe diferite cai actele de identitate ale unor persoane cu fizionomii asemanatoare celor care voiau sa treaca fraudulos granita, in baza acestor documente fiind trecuti, ulterior, in Ungaria si Austria, cetateni moldoveni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »