Traficanti de droguri arestati la Zalau

Magazin Salajean 6 aprilie 2009 1

Traficanti de droguri arestati la Zalau

Trei salajeni au fost prinsi in flagrant, vineri, vanzand droguri (20 de grame de hasis) unui tanar din Zalau, in schimbul sumei de 900 de lei. Flagrantul a fost desfasurat de politisti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj si procurori din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Salaj, concomitent cu aceasta actiune efectuandu-se trei perchezitii la domiciliile si resedintele celor trei arestati. In timpul perchezitiilor, a mai fost gasita si ridicata cantitatea de 159 de grame de hasis.

Tot vineri, procurori din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Salaj au dispus retinerea pe o perioada de 24 de ore a numitilor Z. M, C.O.M. si P.V.M., ulterior fiind prezentati Tribunalului Salaj – Sectia Penala, care a luat masura arestarii preventive pe o perioada de 29 de zile pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc, prevazute si pedepsite de art. 2 alin. 1 din Legea 143/2000, sanctionata de lege cu pedeapsa inchisorii de la 3 la 15 ani, introducerea in tara de droguri de risc, prevazute si pedepsite de art. 3 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii de la 10 la 20 ani.

Firul povestii

Potrivit lui Cristian Latcau, seful Serviciului de Criminalitate Organizata (SCO) Salaj, cercetarile facute in acest caz au relevat ca, in luna iulie 2008, Marius Z. s-a deplasat in Spania, in localitatea Pedro Munoz, unde a lucrat ca ospatar pe o terasa, incepand sa consume droguri o data sau de doua ori pe saptamana. Ulterior, a inceput sa consume zilnic droguri pe care le cumpara de la un cetatean marocan. In luna noiembrie 2008, Marius Z. s-a intors in Romania si a adus doua ramurele de plante de cannabis si doua beote(forma unei masline) de hasis. O parte din aceste droguri, respectiv 10 grame de hasis si 3 grame de cannabis le-a vandut, contra sumei de 1.050 de lei, unui tanar din Zalau, pe care l-a cunoscut prin intermediul lui Marius C. In luna ianuarie 2009, Marius Z. s-a deplasat din nou in Spania, in localitatea Pedro Munoz si a revenit in Romania in luna februarie 2009. Inainte de a se intoarce in tara, barbatul a cumparat o bucata de hasis de 200 grame si patru bucati mai mici de 5 grame, dupa care s-a intors in Romania cu un autocar, avand asupra sa pungulitele cu hasis ascunse in buzunarul interior al jachetei cu care era imbracat. Ajuns acasa, Marius Z. a ascuns drogurile in dulapul din camera sa, iar la doua, trei zile, i-a contactat pe Marius C. si P.M. pentru a intermedia vanzarea acestor droguri catre alte persoane din anturajul acestora. Au reusit sa vanda peste 40 de grame de hasis, la peste 12 tineri din judetul Salaj, iar o alta cantitate de hasis au fumat-o impreuna. Nu este crima mai mare decat sa vinzi droguri unui copil, iar locul acestor persoane este la inchisoare. Exista unii traficanti care dau droguri gratis copiilor ca sa isi faca clienti. De aceea trebuie sa ne folosim de toate informatiile pe care le avem ca sa ii prindem, a spus Cristian Latcau.

Dotarile lasa de dorit

Din pacate, eforturile politiei in combaterea criminalitatii organizate sunt subminate, in prezent, de lipsa de personal, de dotarea proasta si de legislatia lipsita de coerenta. Pe de alta parte, gruparile infractionale folosesc tehnologii si masini care depasesc cu mult dotarile Politiei, Va puteti imagina ce se intampla intr-o urmarire in care noi suntem intr-un Logan, Solenza sau W. Vento si avem in fata un BMW X5, dupa 3 minute, lucrurile sunt clare, a mai declarat comisarul de politie Cristian Latcau, seful Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj. In ceea ce priveste numarul de ofiteri de care dispune SCO Salaj, sunt trei posturi de ofiteri libere, ceea ce reprezinta un deficit de peste 20 la suta.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 24 octombrie 2012 at 17:21 - Reply

    puteti sa va cautati alceva de lucru nu sa umblati dupa niste copii pe care numa stricati bani tari casa ii condamnat de reabilitat nu sant sanse la sistemul din romania

Lasa un Raspuns »