Trafic cu magari in Italia

Magazin Salajean 26 mai 2010 0

Trafic cu magari in Italia

Un zalauan este cercetat pentru comiterea infractiunii de fals in acte, dupa ce a comercializat 20 de magari in Italia, in baza unor autorizatii sanitar-veterinare pe care le-a modificat in acest sens si fara a respecta conditiile sanitar-veterinare existente la nivel european.

Directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Salaj, Mircea Martin, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca autoritatile romane au intrat pe fir dupa ce au fost contactate de organele de cercetare din Italia, care au descoperit infractiunea cand animalele au fost scoase la vanzare. Avem in atentie cazul unul barbat din Zalau, care a transportat ilegal 20 de magari in Italia, pentru a-i comercializa, fara a avea autorizatie sanitar-veterinara in acest sens si fara sa respecte conditiile si normele sanitar-europene existente la nivelul UE. Am adus cazul in atentia IPJ Salaj, iar acum cetateanul cu pricina e cercetat penal, a declarat Mircea Martin.

Potrivit sursei citate, pentru a putea duce animalele in Italia, zalauanul a obtinut de la doi medici veterinari din Zalau autorizatii sanitar-veterinare pentru a transporta si a comercializa animalele in alt judet. Dupa ce s-a aflat in posesia actelor respective, zalauanul a modificat datele inscrise, reusind sa treaca frontiera.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »