Trafic blocat ieri in Zalau

Magazin Salajean 29 noiembrie 2007 0

Trafic blocat ieri in Zalau

Ca in fiecare iarna, ninsorile reusesc sa dea peste cap si acum circulatia din Zalau. Ninsoarea care a cazut ieri noapte a fost, insa, mai mult decat usturatoare pentru locuitorii municipiului, acestia neputand iesi in trafic nici cu masinile, dar nici pe trotuare. La primele ore ale diminetii, gheata acoperea si strazile, si trotuarele din oras, iar populatia care se indrepta catre serviciu sau scoli intampina probleme la fiecare zece metri. Viorel Fagarasan, directorul Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public Zalau, a declarat ca echipajele de deszapezire au actionat inca de la ora 3 dimineata, dar ca au fost invinse de cantitatea mare de ninsoare cazuta.Ninsoarea de azi noapte a fost deosebit de abundenta si, cu toate ca a nins doar doua ore, temperaturile foarte scazute au facut ca zapada cazuta sa inghete. Desi am imprastiat sare, pana si aceasta a inghetat. Incercam sa eliberam in primul rand accesele in oras, dar avem mari greutati intrucat toate sunt in panta. Nu vreau sa ma gandesc ca ar putea aluneca un tir in casele care sunt pe marginea drumului, a spus Viorel Fagarasan.

Potrivit acestuia, cea mai problematica zona este in Ortelec, intrarea in municipiu insemnand aici 6 kilometri de carosabil inghetat. Intrarea in Zalau dinspre Meses era practicabila, la orele diminetii, doar pe culmea muntelui, unde carosabilul a fost deszapezit de echipele Sectiei de Drumuri Nationale Zalau.

Ieri in oras au fost inregistrate numeroase tamponari si cazuri de autovehicule care au derapat in santuri.

Nationalele – OK

Drumurile nationale din Salaj nu au prezentat, ieri, probleme, a declarat Ioan Chis, inginer sef in cadrul Sectiei de Drumuri Nationale Zalau. Avem toate drumurile curatate la negru, nu sunt probleme de trafic. Chiar si culmea Mesesului si a Mesteacanului, inspre Maramures, sunt circulabile fara probleme, a spus Ioan Chis.

Blocaje la Aghires si Cristur

In schimb, in localitatea Aghires, masinile care incercau sa intre in municipiul Zalau au fost nevoite sa opreasca timp de o ora pe marginea drumului din cauza ghetii ce acoperea carosabilul. Mircea Ghiurco, vicepresedinte al Consiliului Judetean (CJ) Salaj, a declarat ca echipajele de deszapezire ale firmei cu care CJ a semnat contract pe aceasta zona au reusit sa elibereze drumul de gheata si zapada, iar circulatia a fost reluata. Am avut probleme in localitatea Aghires, la primele ore ale diminetii. Drumul era acoperit cu zapada, care a inghetat, iar masinile nu au mai putut inainta. Soferii au tras pe margine si au asteptat echipele de deszapezire. Este o zona dificila din cauza ca este in panta, a spus Mircea Ghiurco.

Potrivit acestuia, o alta zona in care au fost probleme pe drumurile judetene este pe dealul Cristur. Drumul care leaga Zalaul de Cehu Silvaniei a fost blocat miercuri dimineata, iar soferii au trebuit sa opreasca pana cand carosabilul a fost degajat.

Accidente rutiere – cu gramada

Cum utilajele de deszapezire nu au ajuns, pana la amiaza, in cartierele si centrul Zalaului 17 soferi nu au mai putut stapani masinile. Constantin Vaidoc, sef adjunct in cadrul Politei Rutiere Zalau, a declarat ca incidentele rutiere au fost cauzate de conditiile extreme de trafic, dar si de faptul ca nu a fost respectata distanta legala intre autoturisme. Am avut 17 incidente rutiere pana la aceasta ora. 12 le-am solutionat, iar cinci sunt inca in lucru. Nu au fost victime. Cauzele accidentelor au fost condi

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »