Toti soferii, trasi pe dreapta

Magazin Salajean 19 august 2010 0

Toti soferii, trasi pe dreapta

Conducatorii auto care au circulat, ieri, intre localitatile Zalau si Hereclean – in zona Panic, au fost rugati sa traga pe dreapta pentru a completa, in 10 minute, un chestionar privind rutele folosite in perioada concediilor. Studiul de circulatie face parte din actiunea Recensamantul Circulatiei Rutiere si s-a desfasurat in 40 de noduri importante din toata tara, unul dintre acestea fiind Salajul.

Pentru a afla de unde vin si unde se duc soferii care circula pe drumurile nationale (DN) si pe cele doua autostrazi din Romania in perioada concediilor, reprezentantii Ministerul Transporturilor au organizat, in cursul zilei de ieri, o actiune denumita Ancheta Origine-Destinatie. Raza de actiune a inclus 16 judete, printre care se numara si Salajul. Potrivit directorului Directiei de Drumuri Nationale Salaj, Mircea Crisan, la nivelul judetului nostru, punctul de lucru a fost amplasat pe DN1 intre localitatile Zalau si Hereclean. Studiul a fost realizat in decursul a opt ore, cu pauza de doua ore, respectiv in intervalele orare 8-12 si 14-18. In acest timp, echipele de recenzori, ajutate de agenti de circulatie, i-au rugat pe soferii aflati in trafic sa opreasca pentru circa 10 minute pentru a completa un chestionar privind originea plecarii in cursa, destinatia, scopul calatoriei, numarul de pasageri si, eventual, marfa transportata. Rezultatele actiunii le vom centraliza doar in urmatoarea zi, a afirmat Crisan.

Studiul de circulatie, denumit Ancheta Origine-Destinatie, face parte din actiunea Recensamantul Circulatiei Rutiere derulata la nivel european la fiecare cinci ani. Raza de acoperire a inclus 16 judete, printre care se numara Ilfov, Timis, Prahova, Mehedinti, Valcea, Cluj, Salaj, Covasna si Constanta. Mai precis, echipele au fost pozitionate de-a lungul principalelor rute de concediu ale romanilor, respectiv pe cele doua autostrazi si pe drumurile nationale (DN), printre care DN 1,2,6,7,18,1C, 39 si 2A. Potrivit sursei citate anterior, in luna octombrie vor avea loc inca doua actiuni precum cea derulata ieri. Rezultatele finale ale anchetelor vor fi folosite de Ministerul Transporturilor pentru a prioritiza investitiile, respectiv pentru a directiona banii spre rutele cele mai importante.

In primele sase luni ale acestui an, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a avut venituri de 660 de milioane de euro si cheltuieli totale de circa 715 milioane de euro, dintre care doar 470 de milioane de euro au fost cheltuiti pe investitii, conform executiei bugetare aferente lunii iunie. Astfel ca, fara bani de investitii, ministerul a gasit totusi 17.000 de euro pentru realizarea studiului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »