Tot mai multi vitezomani pe drumurile salajene

Magazin Salajean 27 iunie 2007 0

Tot mai multi vitezomani pe drumurile salajene* In doar o saptamana, politistii salajeni au constatat peste 800 de contraventii si opt fapte de natura penala. Pentru toate abaterile de la legislatia rutiera, oamenii legii au aplicat amenzi in valoare de 69.700 de lei

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, inspectorul Tincuta Dumuta, a spus ca, in perioada analizata, au fost amendati 105 pietoni pentru traversarea neregulamentara a partii carosabile. Nu au scapat de amenzi nici biciclistii sau conducatorii de mopede, astfel ca, 35 de persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator sau sub influenta bauturilor alcoolice au fost trasi la raspundere de politisti.

Tot in cadrul acestor actiuni, oamenii legii s-au confruntat si cu cateva situatii in care atelajele circulau pe drumurile publice neechipate corespunzator.

Au fost sanctionati, de asemenea, 725 de conducatori auto, din care 174 nu au purtat centura de siguranta in timpul deplasarii, 298 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, 16 au stationat in locuri interzise, a specificat inspectorul Dumuta. De mentionat ca, in doar o saptamana, numarul soferilor indisciplinati in trafic a crescut de la 552, cati au fost amendati in perioada 25-31 mai, la 725.

Se pare ca nici amenzile mari aplicate de politisti, nici zecile de accidente care se produc pe drumurile salajene si nationale nu ii sperie pe unii conducatori auto, astfel incat 42 de soferi, pe langa amenda primita au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce.

Alte nereguli constatate au fost cele legate de conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto. Drept urmare, au fost retinute opt certificate de inmatriculare.

Inspectorul Dumuta a adaugat ca, in perioada 15-21 iunie, pe raza judetului Salaj, s-au inregistrat si doua accidente de circulatie soldate cu ranirea grava a doua persoane.

102 accidente pe drumurile salajene, in doar 6 luni

Potrivit IPJ Salaj, de la inceputul anului, la nivelul judetului Salaj, au fost inregistrate 102 accidente, din care 51 grave si 51 usoare. In urma acestor evenimente rutiere, 11 persoane si-au pierdut viata, 46 au fost ranite grav, iar alte 63 au suferit leziuni usoare. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate 41 de accidente grave soldate cu sapte morti si 39 de raniti grav, numarul acestora a crescut cu 10.

Pietonii vor fi disciplinati

Timp de cinci zile, in perioada 25-30 iunie, agentii rutieristi vor desfasura o serie de actiuni preventive, cu scopul de a reduce numarul persoanelor decedate si a celor ranite grav in accidente.

Oamenii legii se vor axa, in special, pe derularea de activitati pe linia disciplinizarii pietonilor, biciclistilor si carutasilor, precum si pe linia respectarii regimului legal de viteza si verificarea diagramelor tahograf.

Recomandam conducatorilor auto sa conduca preventiv si sa respecte viteza legala, iar pietonilor, sa traverseze strada numai prin locurile special amenajate, dupa o prealabila asigurare ca in acel moment nu se apropie autovehicule. Totodata, este indicat ca, pentru deplasarea de-a lungul drumului public, pietonii sa foloseasca trotuarele, iar in lipsa acestora, sa circule pe acostamentul din partea stanga a

drumului public, a declarat comisarul de politie, din cadrul IPJ, Liviu Cipleu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »