Tot mai multi medici si asistenti salajeni tintesc angajarea in strainatate

Magazin Salajean 13 ianuarie 2011 0

Tot mai multi medici si asistenti salajeni tintesc angajarea in strainatate

De cand certificatele de competenta in domeniul medical pot fi cerute direct prin Directia de Sanatate Publica, adica din 1 septembrie 2010, noua medici si 19 asistenti medicali din Salaj au depus dosare privind obtinerea actelor respective. Tinta pe termen lung urmarita de acesti salajeni este angajarea in strainatate, lucru ce poate fi facut odata ce au in mana certificatele semnate si parafate de Ministerul Sanatatii.

Nemultumit de conditiile de lucru de care are parte, de reducerea salariilor cu 25 de procente cu care i-a pricopsit anul 2010, dar si de faptul ca, in ultimii ani, sistemul sanitar a fost mereu subventionat, personalul medical din Salaj se uita cu interes din ce in ce mai mare la job-urile din tarile UE, unde remuneratiile din sistemele omoloage sunt de departe mai bune ca in Romania. Asa se face ca, din luna septembrie a anului trecut si pana in prezent, la Directia de Sanatate Publica Salaj 28 de angajati din sistemul sanitar au depus dosare in vederea primirii certificatelor de competenta care le permit angajarea in domeniul medical in strainatate.

Cinci dintre solicitanti au primit deja actul respectiv, fiind vorba de trei medici de familie, un medic specialist si un medic rezident. Restul de 23 de solicitari sunt in curs de solutionare la Ministerul Sanatatii, odata solutionate ele urmand sa se intoarca la DSP, de unde pot fi ridicate de solicitanti.

Directorul DSP Salaj ne-a declarat ca plecarea personalului medical in strainatate afecteaza in mod cert sistemul sanitar romanesc, care oricum se confrunta cu un deficit de personal specializat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »