Tone de gunoaie adunate de pe cursurile apelor din Salaj

Magazin Salajean 9 iunie 2009 0

Tone de gunoaie adunate de pe cursurile apelor din Salaj

Peste noua tone de PET-uri, deseuri menajere si vegetale, rezultate din depozitarea necontrolata a resturilor menajere de catre salajeni au fost colectate in urma actiunii de igienizare a malurilor si albiilor raurilor si lacurilor de pe teritoriul judetului Salaj, desfasurata joi, 4 iunie.

Actiunea a fost organizata de catre Directia Apelor Somes – Tisa prin SGA Salaj, in parteneriat cu SC AVE Ecoserv SRL Zalau, care a asigurat mijloacele necesare pentru colectarea, depozitarea si transportul deseurilor. Cele noua tone de gunoaie au fost adunate de 70 de angajati ai SGA Salaj, ajutati fiind de 12 voluntari ai Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Salaj. Actiunea este cu atat mai utila cu cat cazul nu este unul izolat, la nivel national <> de gunoaie depasind 250 de tone, se arata intr-un comunicat de presa remis de Administratia Nationala Apele Romane, Directia Apelor Somes – Tisa, prin Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Salaj.

Reamintim ca igienizarea s-a facut pe vaile Zalau (intravilan municipiul Zalau), Apa Sarata (in zona acumularii nepermanente Cuceu), Valea Mare (intravilan Sinmihaiu Almasului), precum si acumularile Varsolt si Salatig, Derivatia Barcau, actiunea facand parte din campania Saptamana mediului tau, desfasurata la nivel national, sub patronajul Ministerului Mediului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »