Toate vaccinarile – raportate in Registrul Unic de Vaccinari

Magazin Salajean 6 septembrie 2011 0

Toate vaccinarile – raportate in Registrul Unic de Vaccinari

Toate vaccinarile efectuate populatiei vor trebui raportate, de acum incolo, in Registrul Unic de Vaccinari, ordinul ministrului Sanatatii 1234/2011, privind instituirea metodologiei de raportare on-line in Registrul respectiv intrand in vigoare in aceste zile.

Conform actului normativ, toti medicii din maternitati, cabinete medicale individuale si cabinete medicale scolare, atat din sistemul public, cat si din cel privat, au obligatia, pe langa asigurarea unei vaccinari corecte, de a introduce in Registrul Unic de Vaccinari datele privind vaccinarile efectuate in cadrul Programului National de Imunizari, precum si a vaccinarilor optionale efectuate in cadrul acestor cabinete. “Registrul Unic de Vaccinari ne va asigura o imagine clara a modalitatii de vaccinare si un mai bun control pentru prevenirea bolilor transmisibile. Acesta va reprezenta baza tehnica de date, online, la nivel national, privind vaccinarile copiilor si adolescentilor din Romania, structurata pe inregistrari individuale, cu asigurarea confidentialitatii datelor cu caracter personal”, a declarat ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau.

Pentru introducerea datelor in Registru se va lucra etapizat. Astfel, pana in 31 decembrie 2011, medicii din cabinetele medicale individuale au obligatia de a introduce datele prevazute de Registrul Unic de Vaccinari pentru toti copiii nascuti incepand cu 1 septembrie 2007, inscrisi pe listele proprii, urmand ca, dupa aceasta data, raportarea sa se realizeze in timp real.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »