Toate semafoarele din Zalau vor fi inlocuite in 2008

Magazin Salajean 14 ianuarie 2008 0

Toate semafoarele din Zalau vor fi inlocuite in 2008

Toate semafoarele din municipiul Zalau vor fi inlocuite in cursul anului 2008 cu altele noi, cu leduri. Administratia Domeniului Public din cadrul Primariei Zalau a achizitionat deja, la finele anului 2007, 23 de semafoare cu leduri pentru pietoni si alte 15 pentru vehicule. De asemenea, au mai fost achizitionate, in premiera pentru municipiul resedinta de judet, doua echipamente de dirijare a traficului cu buton pentru pietoni.

Am inceput deja montarea in Zalau a semafoarelor cu leduri, 15 pentru vehicule si 23 pentru pietoni. Ele le vor inlocui pe cele vechi, cu becuri, care nu mai corespund din punct de vedere al normelor europene in domeniu. Intentionam sa terminam inlocuirea pana la finele acestei luni, a declarat Aurel Bican, sef Servicul Semnalizare Rutiera din Cadrul ADP Salaj.

Elementul de noutate este adus de montarea in premiera in municipiu a doua echipamente de dirijare a traficului cu buton pentru pietoni. Acestea vor fi montate la trecerea de pietoni din zona Rominserv – Poarta 1, respectiv trecerea de pietoni din zona Inspectoratului Teritorial de Munca – OMV. Locatiile au fost alese pentru ca aici au avut loc in ultimii ani accidente deosebit de grave, soldate cu decese, mentioneaza aceeasi sursa. Ca principiu de functionare, semafoarele arata tot timpul verde pentru masini, iar in cazul in care un pieton apasa pe buton, verdele palpaie cateva secunde, dupa care se schimba in galben si mai apoi in rosu. Semafoarele respective vor fi programate sa reactioneze in functie de viteza medie cu care se circula in zona si de tipul de drum.

Tot in acest an sistemul de dirijare a traficului din Zalau va fi imbunatatit prin achizitionarea in perioada imediat urmatoare a 25 de cronometre pentru semafoare, care se vor adauga celor sase existente deja. In plus, tot in 2008 vor fi cumparate inca 25 de semafoarele pentru vehicule, astfel incat toate semafoare din municipiu sa fie inlocuite cu unele noi.

De asemenea, sistemul de semnalizare rutiera va fi imbunatatit prin schimbarea a 150 de indicatoare rutiere din tabla, cu altele noi, achizitionate deja, din tabla galvanizata acoperita de vopsea reflectorizanta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »