Toamna aduce campania de vaccinare antigripala

Magazin Salajean 6 octombrie 2010 0

Toamna aduce campania de vaccinare antigripala

Ca in fiecare an, luna octombrie va insemna si debutul campaniei de vaccinare antigripala. Deocamdata, Directia de Sanatate Publica Salaj nu a primit nicio adresa oficiala de la Ministerul Sanatatii, cu privire la modul in care se va desfasura campania din acest an, astfel ca nu se cunoaste cantitatea de vaccin necesara la nivel de judet.

Campania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii impotriva gripei sezoniere va incepe in aceasta luna, scopul acestor actiuni vizand reducerea la maximum a imbolnavirilor prin aceste maladii. Fiecare doza de vaccin de 0,5 ml trebuie sa contina tulpinile de virus gripal recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), pentru sezonul 2010-2011.

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Salaj, Mihai Cheseli, ne-a declarat ca, pana acum, nu s-a primit de la Ministerul Sanatatii nicio adresa privind campania respectiva, astfel ca nu se cunoaste care vor fi exact grupele populationale considerate cu risc la aceste imbolnaviri, deci nici cantitatea de vaccin necesara. De indata ce se vor primi dispozitii de la Bucuresti, autoritatile salajene din Sanatate sunt pregatite sa inceapa catagrafia populatiei ce are nevoie de imunizare impotriva virsului gripal.

Anul trecut, vaccinarea antigripala sezoniera a vizat cu precadere populatia varstnica expusa la riscuri si cu multiple afectiuni si bolnavii cronici, in timp ce in 2008 in grupele de risc erau inclusi si copiii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »