Tinerii zălăuani, îndrumaţi spre cariera de pompier

Magazin Salajean 28 aprilie 2011 0

Tinerii zălăuani, îndrumaţi spre cariera de pompier

Două clase de elevi din cadrul Colegiului Naţional Silvania şi Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian” din municipiul Zalău au fost, în cursul zilei de ieri, musafirii pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al Judeţului Sălaj. Acţiunea s-a derulat în cadrul unui proiect iniţiat de către Consiliul Local al Tinerilor din municipiul Zalău, intitulat Săptămâna carierei, în scopul iniţierii acestora în ceea ce înseamnă cariera de pompier.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sălaj, Lucian Jacodi, obiectivele propuse au fost lărgirea sferei de cunoaştere a elevilor care doresc să se îndrepte spre domeniul de activitate specific instituţiei noastre. În cadrul activităţii, elevilor le-a fost prezentată unitatea noastră, tehnica de luptă din dotare şi au participat la exerciţii demonstrative. În cursul zilei de mâine ei vor participa la desfăşurarea etapei zonale a concursului cu tematică de protecţie civilă “Cu viaţa mea apăr viaţa”. Elevii şi-au manifestat interesul faţă de activităţile desfăşurate de inspectorat şi de instituţiile de formare pentru profesia de pompier, a precizat Jacodi.

Tot în cursul zilei de ieri, cadrele Inspecţiei de Prevenire a ISU Sălaj au organizat şi desfăşurat o instruire a conducătorilor operatorilor economici sursă de risc, incluşi în Planul judeţean de analiză şi acoperire a riscurilor; clasificarea operatorilor economici s-a realizat conform criteriilor din HGR 642/2005. Obiectivele convocării au vizat mai multe aspecte: obligaţiile conducătorilor operatorilor economici pe linia situaţiilor de urgenţă, cunoaşterea noilor acte normative, instruirea salariaţilor în domeniul situaţiilor de urgenţă, pregătirea personalului prin exerciţii şi aplicaţii, încadrarea şi dotarea serviciilor private pentru situaţii de urgenţă.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »