Tinerii salajeni, interesati de cariera militara

Magazin Salajean 14 mai 2007 0

Tinerii salajeni, interesati de cariera militara

Seful Centrului Militar Judetean (CMJ) Salaj, col. Ioan Pop, a facut cunoscuta, ieri, intr-o conferinta de presa, oferta Ministerului Apararii privind invatamantul militar pentru anul de studiu 2007-2008. Astfel, sunt scoase la concurs un numar de 667 de locuri pentru invatamantul universitar si postliceal, in domenii specifice activitatilor militare. Elevii claselor a XII-a si absolventii de liceu cu varsta de pana la 24 de ani au la dispozitie 481 de locuri in academiile militare, putand opta pentru meseriile de ofiteri de arme, ofiteri ingineri, medici si farmacisti militari, durata de scolarizare fiind de 3 si 4 ani pentru primele specializari amintite si de 6 ani – pentru cei care vor alege sa urmeze cursurile Institutului Medico-Militar din Targu Mures. Pentru invatamantul postliceal sunt scoase la concurs 186 de locuri, tinerii urmand sa obtina, dupa cei 2 ani de studiu, calificarea de maistru militar.

Important de retinut este faptul ca toate locurile din institutiile de invatamant militar se adreseaza atat baietilor, cat si fetelor, invatamantul, cazarea, hranirea si echipamentul fiind absolut gratuite. Alte avantaje oferite celor care doresc sa imbratiseze o cariera militara sunt asigurarea asistentei medicale gratuite in perioada scolarizarii, iar dupa terminarea anilor de studiu – locuinta de serviciu sau compensatie pentru chirie. De asemenea, tinerilor li se asigura locuri de munca la sfarsitul perioadei de scolarizare, prin repartitie, cu salariu atractiv. Referitor la acest aspect, col. Ioan Pop a declarat ca tinerii nu trebuie sa isi faca griji ca vor trebui sa ramana departe de casa, intrucat Salajul ofera oportunitati deosebite pentru incadrarea in munca celor ce termina studiile militare.

Candidatii trebuie sa isi depuna dosarele la CMJ Salaj, termenul limita fiind data de 15 iunie. Pana in momentul de fata, a spus col. Ioan Pop, fluxul tinerilor interesati sa urmeze o cariera militara s-a dovedit a fi de patru ori mai mare decat ne-am asteptat. Avem inscrisi 35 de tineri pentru academiile militare, dintre care 12 sunt fete. Alte 31 de fete au solicitat inscrierea la Colegiile Militare Liceale, acestora adaugandu-lise 37 de baieti. Surprinzator de multi tineri, 245, si-au depus dosarele pentru a deveni soldati voluntari,. Cei care vor fi declarati admisi vor avea in viitor locuri de munca flexibile, cu posibilitati de avansare in cariera, conform competentei profesionale individuale, a conchis seful CMJ Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »