Tinerii pot primi pana la 40.000 de euro

Magazin Salajean 5 decembrie 2011 0

Tinerii pot primi pana la 40.000 de euro

Tinerii salajeni pot depune proiecte de finantare in vederea obtinerii fondurilor nerambursabile. Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a dat startul la o noua sesiune pentru depunerea proiectelor de finantare aferente Masurii 112 – „Instalarea tinerilor fermieri” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 – 2013. Aceasta ar putea fi ultima sesiune, dar este si cea mai avantajoasa de pana acum, atat din punct de vedere al sumelor, cat si al conditiilor de primire a banilor.

Sprijinul minim pentru instalarea tinerilor fermieri este de 12.000 euro pentru o exploatatie agricola cu dimensiune minima, fata de 10.000 de euro in sesiunile precedente. In cazul extinderii exploatatiei agricole, suma pentru instalarea fermierului poate ajunge la 40.000 Euro/exploatatie, aproape dublu in comparatie cu cei doar 25.000 care erau alocati in editiile anterioare.

Fondurile nerambursabile alocate pentru aceasta sesiune sunt de 50 de milioane de euro.

Potrivit Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Salaj, suma va fi acordata in doua transe de plata. Primul virament, intr-un procent de 60 la suta din valoarea sprijinului pentru instalare, iar cel de-al doilea va fi de 40 la suta din totalul sprijinului.

Depunerea proiectelor aferente Masurii 112 se face, zilnic, la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit al APDRP.

Termenul limita al depunerii cererilor de proiecte pentru aceasta sesiune este vineri, 13 ianuarie 2012, ora 12, conform Anuntului cererii de proiecte pentru Masura 112, disponibil pe pagina de internet a APDRP, www.apdrp.ro.

Solicitantii eligibili sunt fermierii in varsta de pana la 40 de ani (neimpliniti la data depunerii Cererii de finantare), persoane fizice sau juridice care practica in principal activitati agricole si a caror exploatatie agricola se incadreaza in dimensiunea economica cuprinsa intre 6 si 40 UDE (Unitatea de Dimensiune Economica). UDE reprezinta unitatea prin care se exprima dimensiunea economica a unei exploatatii agricole determinata pe baza marjei brute standard a exploatatiei (Decizia Comisiei nr. 85/377/CEE).

Directorul OJPDRP Salaj, Dorin Urs, a facut cunoscut ca, pana la aceasta data, in judetul nostru, au fost depuse 176 proiecte, din care 122 au fost deja contractate, 31 sunt in evaluare, iar 12 investitii au fost finalizate. De asemenea, au fost efectuate deja plati in valoare de 6,14 milioane de lei dintr-un fond de 9,78 milioane de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »