Tinerii din judeţ se pot înscrie în programul european de solidaritate – “Corpul de solidaritate”

Tinerii sălăjeni cu vârsta cuprinsă între 17 şi 30 de ani, care doresc să contribuie  la îmbunătăţirea societăţii, se pot înscrie în programul european de solidaritate – Corpul de solidaritate.

Corpul european de solidaritate este noua inițiativă a Uniunii Europene care le oferă tinerilor șansa de a face voluntariat sau de a se implica în proiecte în propria țară sau în străinătate pentru a ajuta comunități și oameni din toată Europa. Tinerii care fac parte din Corpul european de solidaritate trebuie să accepte și să respecte misiunile și principiile inițiativei. Se pot înscrie în Corpul european de solidaritate încă de la vârsta de 17 ani, însă, pentru a participa efectiv la proiecte, trebuie să ai peste 18 ani. La proiectele Corpului european de solidaritate pot participa persoane în vârstă de cel mult 30 de ani. După finalizarea unei proceduri simple de înregistrare, participanții pot fi selectați și invitați să se implice în diverse proiecte vizând, printre altele, prevenirea dezastrelor naturale sau reconstrucția zonelor afectate, sprijinirea centrelor pentru solicitanții de azil sau soluționarea problemelor sociale cu care se confruntă comunitățile.  Înscrierile se pot face pe https://europa.eu/youth/solidarity_ro

Misiunea Corpului european de solidaritate

Corpul european de solidaritate urmărește să construiască o societate mai inclusivă, să sprijine persoanele vulnerabile și să caute soluții la provocările cu care se confruntă comunitățile. În acest sens, reunește tineri care vor să învețe, să ajute și să se dezvolte.Persoanele reprezentând Corpul european de solidaritate aduc cu ele idei, convingeri și așteptări. Organizațiile participante trebuie să țină cont de nevoile lor, fiind responsabile de asigurarea unui cadru de primire bazat pe respect și încredere. În același timp, organizațiile participante la inițiativă alocă timp, energie și resurse pentru a propune activități de o calitate deosebită. Prin urmare, se așteaptă ca participanții din cadrul Corpului european de solidaritate să arate același respect față de comunitățile locale și oamenii pe care activitățile respective îi vizează în mod direct. Aceste principii generale de conduită țin cont de marea varietate a participanților potențiali, a organizațiilor și a mediilor în care se desfășoară activitățile. Ele ar trebui adaptate la circumstanțele specifice fiecărei activități.

Leave a Comment