Tinerii ar putea ramane fara cei 200 de euro la prima casatorie

Magazin Salajean 26 mai 2010 0

Tinerii ar putea ramane fara cei 200 de euro la prima casatorieMasurile anuntate pentru reducerea cheltuielilor bugetare vizeaza si ajutoarele sociale, printre care si sprijinul la constituirea familiei si trusoul pentru nou-nascuti, care ar putea fi eliminate. Acestea sunt cuprinse intr-un proiect ordonanta de urgenta privind reducerea cheltuielilor sociale ce include o lista de acte normative care vor fi abrogate de la data intrarii in vigoare. Pe lista acestor acte se afla Legea 482/2006 privind acordarea de trusouri pentru nou-nascuti si Legea 396/2006 privind acordarea unui sprijin financiar la constituirea familiei.

Anul acesta, la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale (AJPS) Salaj au fost inregistrati 246 beneficiari ai sprijinului financiar la constituire familiei. Consilierul juridic in cadrul AJPS Salaj, Marinela Cipleu, ne-a spus ca pana la aceasta data au fost pusi in plata 190 de beneficiari, care au primit, fiecare, contravaloarea a cate 200 de euro. AJPS Salaj solicita Agentiei Nationale pentru Prestatii Sociale sumele necesare acordarii sprijinului, in baza situatiilor centralizatoare depuse de primarii care au stabilit dreptul, sumele fiind acordate din bugetul de stat, a precizat sursa citata.

In privinta trusoului pentru nou-nascuti, in Salaj au fost inregistrati, anul acesta, 874 de beneficiari. Pana la aceasta data, au fost pusi in plata 798 de beneficiari care au primit, fiecare, contravaloarea in bani a trusoului pentru nou-nascuti, respectiv cate 150 de lei. Mentionam faptul ca aprobarea cererii de acordare a contravalorii in lei a trusoului pentru nou-nascuti se face de catre primarii. Plata sumelor se face de catre AJPS Salaj in baza centralizatoarelor depuse de primarii, sumele fiind acordate tot din bugetul de stat, ne-a comunicat Marinela Cipleu.

Astfel, daca aceste ajutoare sociale vor fi eliminate, toate celelalte subventii de la stat vor fi subiect de analiza, reducere sau anulare. Doar ajutorul pentru persoane cu handicap si indemnizatia pentru copii nu vor fi atinse.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »