Tichetele Rabla – valabile mai putin de trei luni

Magazin Salajean 30 august 2010 0

Tichetele Rabla - valabile mai putin de trei luni

Salajenii care s-au debarasat de rable risca sa ramana in mana cu niste simple hartii. In disperare de cauza, oamenii vand voucherele si la un sfert din valoarea lor.

Cei care si-au predat rablele la punctele de colectare a vehiculelor uzate, dar nu si-au valorificat, inca, tichetele valorice, trebuie sa se grabeasca. Voucherele mai pot fi utilizate doar pana in 23 noiembrie. La mai bine de sase luni de la debutul programului Rabla, rubricile de mica publicitate din ziarele salajene abunda, in continuare, in anunturi de vanzare de vouchere, cei interesati putand intra in posesia unui astfel de tichet cu valoarea de 3.800 de lei, pentru sume cuprinse intre 800 si 1.500 de lei. In prezent, se vehiculeaza ca pe piata libera din Romania exista circa 130.000 de vouchere nefolosite.

Potrivit datelor Agentiei Fondului de Mediu, la nivel national au fost casate putin peste 161.000 de masini mai vechide zece ani, in timp ce comerciantii de automobile noi nu au reusit sa vanda decat 35.000 de unitati, jumatate din ele fiind din productia autohtona. Aproape toti cei care si-au luat masini prin program au folosit trei tichete.

Programul Rabla este finantat in 2010, cu 722 milioane lei, pentru scoaterea din uz a 190.000 de autovehicule. Editia de anul acesta a inceput pe 18 februarie, cand au fost distribuite 60.000 de vouchere. Ulterior, numarul acestora a fost suplimentat de doua ori, de fiecare data cu cate 50.000 de bucati, iar in iunie a urmat a treia suplimentare, cu 30.000 de unitati. Principalele modificari fata de editiile din anii anteriori tin de faptul ca, in schimbul masinii casate, proprietarul primeste un voucher, pe care il poate valorifica la liber. Totodata, proprietarul are si posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpararea unei masini noi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »