Tichetele Rabla trec ca painea calda

Magazin Salajean 22 aprilie 2010 0

Tichetele Rabla trec ca painea caldaCele 100 de vouchere suplimentare alocate la finele saptamanii trecute centrului Remat Salaj s-au epuizat in doar cateva zile. Potrivit oficialilor societatii, ultimele zece tichete au fost distribuite ieri beneficiarilor, in schimbul automobilelor vechi. Pana acum, aproximativ 500 de salajeni si-au predat masinile vechi la centru de colectare autorizat, primind la schimb un tichet in valoare de 3.800 de lei. Cum numarul persoanelor din judet care vor sa se debaraseze de rableme din fata blocului este in continuare foarte mare, conducerea Remat Salaj a solicitat o noua suplimentare a tichetelor, de aceasta data cu 200 de bucati.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anuntat ieri ca Guvernul va suplimenta din nou bugetul alocat Programului Rabla, dupa ce a constatat ca au fost distribuite deja 94.000 de tichete valorice din totalul celor 110.000 alocate pentru casarea vehiculelor uzate. In decursul celor doua luni care s-au scurs de la demararea editiei din acest an, centrele Remat din tara au casat 63.000 de masini, aproape dublu comparativ cu intreaga perioada a anului trecut, cand au fost predate 32.000 de unitati.

Editia 2010 a programului Rabla a inceput in 18 februarie, principalele modificari fata de anii anteriori fiind faptul ca in schimbul masinii casate proprietarul primeste un voucher care poate fi valorificat la liber, dar si posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpararea unei masini noi. Prima de casare a ramas la 3.800 de lei. La mijlocul lunii martie, Guvernul a suplimentat bugetul alocat pentru derularea programului Rabla cu 195 milioane lei, pentru achizitionarea unui numar suplimentar de 50.000 vouchere utilizate la casarea masinilor uzate, la o saptamana dupa ce AFM anuntase ca a epuizat toate cele 50.000 de tichete destinate casarilor de masini mai vechi de zece ani prin programul Rabla, care ar fi trebuit sa ajunga pentru intregul an.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »