Tichetele Rabla expira luna viitoare

Magazin Salajean 6 octombrie 2010 0

Tichetele Rabla expira luna viitoare

Salajenii care vor sa-si caseze masinile mai vechi de 10 ani ori sa vanda tichetele valorice mai au la dispozitie circa o luna si jumatate. Programul national de innoire a parcului auto se incheie pe 23 noiembrie, data la care expira inclusiv validitatea tichetelor, a anuntat Gheorghe Popescu, presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu.

Desi Programul Rabla se apropie cu pasi repezi de final, pe piata din Romania s-ar parea ca mai sunt disponibile peste 39.000 de tichete, ce pot fi utilizate la achizitionarea unui autoturism nou, cumparatorul beneficiind astfel, de o reducere cuprinsa intre 3.800 si 11.400 de lei. In Salaj, voucherele se tranzactioneza cu preturi cuprinse intre 700 si 1.000 de lei. Cei care cumpara un astfel de tichet nu trebuie sa uite sa-i ceara celui care ii vinde tichetul certificatul de inmatriculare si pe cel de distrugere al autovehiculului uzat. Totodata, la utilizarea tichetului va prezenta dealerului auto, pe langa cele doua certificate, si dovada ca autovehiculul a fost radiat.

Salajenii au casat, in cadrul editiei din acest an a Programului de stimulare a innoirii parcului auto national, peste 2.100 de masini mai vechi de 10 ani, potrivit celor patru operatori economici din judet autorizati sa colecteze vehiculele scoase din uz. Daca proprietarii de rable s-au grabit sa se debaraseze de vechiturile uitate prin fata blocurilor, nu acelasi lucru se poate spune despre cei interesati sa achizitioneze un autovehicul nou, beneficiind de facilitatile Programului Rabla.

Asa se face ca, de la startul Rablei,aproximativ 150 de masini noi si-au gasit proprietari prin utilizarea a 450 de tichete valorice acordate la predarea vehiculelor vechi. Asta inseamna ca 1.600 de vouchere risca sa devina nule in mai putin de doua luni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »