Tichetele Rabla, epuizate in Salaj

Magazin Salajean 23 mai 2012 0

Tichetele Rabla, epuizate in SalajFirmele salajene de colectare a masinilor uzate au epuizat tichetele acordate in acest an prin Programul Rabla. Reprezentantii acestora asteapta de la actualii guvernanti unda verde pentru finantarea unei noi transe de bonuri valorice.

Centrul de colectare al SC Remat SA Salaj a epuizat cele 90 de tichete primite pentru programul Rabla in acest an. Programul fiind sistat, reprezentantii Remat asteapta de la Minister alocarea unui nou numar de vouchere. S-au facut demersuri pentru a se aloca fonduri suplimentare prin acest program. Remat Salaj vine in intampinarea beneficiarilor din judet. Pe toti cei care doresc sa se inscrie, ii asteptam la sediu cu toate actele masinii; noi ii inscriem pe o lista si in momentul in care primim tichetele ii anuntam. Lista este deja deschisa, sunt inregistrati zeci de doritori, si in plus, zilnic un numar mare de posibili clienti solicita telefonic date despre acest program, ne-a declarat directorul SC Remat SA Salaj, Dorin Cheregi.

Si la Automobile Dacia Service Zalau, asa cum am aflat de la directorul societatii, Adrian Indries, s-a epuizat stocul de tichete primite. Anul acesta s-au repartizat 50 de vouchere, care au fost epuizate in totalitate.

Reprezentantul firmei SC Balti Dob SRL din Zalau, Balogh Tiberiu, ne-a spus ca nu a primit vouchere, ci doar o scrisoare oficiala prin care este anuntat ca nu mai sunt tichete. Acesta a aratat ca peste 160 de persoane sunt in evidenta societatii fiind interesate sa-si predea masinile vechi, precum si un numar mare de cetateni din alte judete.

Deocamdata, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului nu a anuntat daca va suplimenta numarul tichetelor. In 2011, prin programul Rabla, in toata tara au fost casate peste 116.000 de autovehicule uzate. Se pare ca pentru acest an fondurile alocate vor acoperi costurile pentru casarea a 30.000 de autoturisme.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »