Tichetele CFR – convertite in bani

Magazin Salajean 19 februarie 2007 0

Tichetele CFR - convertite in bani

Senatul a adoptat, in cursul sptamanii trecute, o propunere legislativa apartinand Partidului Social Democrat, prin care pensionarii vor putea primi contravaloarea in bani a biletelor de tren neutilizate. Propunerea legislativa depusa de trei deputati PSD si un independent prevede compensarea in bani a tichetelor CFR neutilizate de pensionari si familiile acestora. Astfel, acestia vor putea primi cel mult 60 RON (600.000 lei vechi), pentru ca valoarea maxima a unui bilet este stabilta prin lege la 10 RON (100.000 lei vechi).

Potrivit proiectului de lege, pentru a beneficia de aceste compensatii, pensionarii trebuie sa depuna cupoanele de calatorie neutilizate in anul 2006 la casele teritoriale de pensii, pana la data de 30 martie 2007. Banii vor fi primiti odata cu drepturile de pensie.

Initiativa legislativa stabileste si penalizari in valoare de 500 RON pentru institutiile care refuza sa primeasca biletele neutilizate.

Guvernul Romaniei si Comisia Economica din Senat se opun acestui proiect, pe motiv ca la bugetul de stat nu au fost prevazuti banii necesari pentru acoperirea acestor compensatii banesti. Deczia finala va apartine, insa, Camerei Deputatilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »