Tiberiu Marc, vrem aeroport in Salaj!

Magazin Salajean 18 martie 2010 0

Tiberiu Marc, vrem aeroport in Salaj!

Consiliul Judetean (CJ) Salaj s-ar putea asocia alaturi de alte administratii judetene si cateva primarii din Transilvania, intr-un consortiu al autoritatilor publice, in scopul finantarii celui mai mare aeroport din Romania, in valoare de peste 500 milioane de euro. Am primit o adresa oficiala din partea oficialilor Consiliului Judetean Cluj, in care ni s-a propus asocierea in vederea finantarii unui astfel de proiect.

Le-am raspuns ca suntem dispusi sa ne implicam, insa am ramas la stadiul consultarilor. Nu a fost conceputa, inca, o constructie financiara a proiectului, prin urmare nu stiu ce cheltuiala ar presupune pentru bugetul judetului, ne-a declarat Tiberiu Marc, presedintele CJ Salaj. Potrivit spuselor sale, bugetul de care dispune Salajul in acest an exclude orice finantare in acest sens, intrucat exista pe rol alte proiecte care necesita confinantarea Consiliului Judetean. Totusi, nu exclu-dem ca din bugetul din 2011 sa alocam fonduri pentru viitorul aeroport, daca situatia economica se va stabiliza. In conditiile unei descresteri economice, nu prea vad oportunitatea unei investitii de acest gen, a precizat oficialul salajean.

Marc admite ca investitia ar dinamiza dezvoltarea regiunii si ar reprezenta o oportunitate pentru investitori, care ar urma sa se numere printre principalii beneficiari ai acestui proiect. Iar autoritatea judetului ar avea de castigat, in cazul in care ar deveni actionar intr-o societate comerciala generatoare de dividende.

Proiectul, initiat de catre administratia clujeana, se afla, deocamdata, in faza incipienta, mai exact la efectuarea studiului aeronautic in baza caruia va fi stabilit amplasamentul.

Aeroportul va ocupa circa 300 de hectare, va avea 10 piste de aterizare si decolare, si va fi destinat atat transportului aerian transcontinental cargo, cat si celui de persoane. Cea mai vehiculata locatie pentru amenajarea aeroportului este zona Turda-Campia Turzii, desi Marc considera Salajul mult mai potrivit, fiind pozitionat in mijlocul regiunii. De altfel, una dintre promisiunile facute in campania electorala din 2008 de catre actualul sef al Consiliului Judetean Salaj a fost realizarea unui aeroport in judet. Tiberiu Marc are acum ocazia sa-si onoreze angajamentul moral fata de electorat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »