“The Art of Dar”, vedetă la Paris

Andreea Vilcovschi 26 octombrie 2012 1
“The Art of Dar”, vedetă la Paris

Produsul exclusivist “The Art of Dar”, la a cărui realizare şi-au adus contribuţia, printre alţii, apiculturi şi meşteşugari sălăjeni, face senzaţie în presa franceză şi în rândul oficialităţilor române de la Paris.

Ambasadorul României în Franţa, Bogdan Mazuru, s-a arătat deosebit de încântat de iniţiativa fundaţiilor ADEPT Transilvania şi AGAPIS Sălaj de a lansa un produs care promovează Transilvania şi meşteşugurile din regiunile Tărnava Mare şi Valea Barcăului. Ambasadorul României la UNESCO, prof. dr. Nicolae Manolescu şi dr. Lilian Zamfiroiu, adjunctul ambasadorului au răspuns invitaţiei de a vedea produsul expus la SIAL 2012. “Este un excelent instrument de promovare a culturii, artei, meşteşugurilor şi produselor locale ale României în lume”, a declarat Nicolae Manolescu.

Canalul oficial al târgului a prezentat un reportaj despre această iniţiativă cu totul originală a românilor.

Lansat săptămâna trecută, la Târgul SIAL Paris, “The Art of Dar” combină într-o manieră inedită mai multe produse tradiţionale româneşti. Mierea o asigură „un apicultor inimos din Sălaj”, de pe Valea Barcăului, în timp ce gemul este produs în Viscri, judeţul Braşov. Recipientul din sticlă argintat este realizat manual şi înseriat de către un artist sticlar din Şelimbăr, Sibiu. La suportul din stejar lustruit cu ceară de albine şi-au adus contribuţia un tâmplar clujean şi o un artist decorator din satul sălăjean Iaz, o tânără de numai 19 ani. Toate aceste elemente sunt completate de o linguriţa de argint cu logo-ul zonei.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 26 octombrie 2012 at 19:24 - Reply

    cat de cinstite sunt afacerile lui Prunean nu stiu… Daca e afacere atunci de ce e fundatie, iar daca nu e fundatie, atunci ce fundatie mai are fabrici??? Iar fabrica daca e afacere de ce sta in sediulo Primariei Valcau de Jos? Este actionar Primaria Valcau de Jos? Actionar la ce, la fundatie, la afacere? Deci primaria Valcau face prune uscate, de ce nu ne spune mai multe primarul Rosan de ce sta firma/fundatie in localul primariei? Cat despre produse, sunt bune.

Lasa un Raspuns »