Termenul de depunere a cererilor pentru subventii la caldura se amana

Magazin Salajean 12 octombrie 2010 0

Termenul de depunere a cererilor pentru subventii la caldura se amana

Daca anii trecuti, cererile pentru subventii puteau fi depuse inca de la sfarsitul lunii septembrie, pentru evitarea aglomeratiei, anul acesta, salajenii vor trebui sa mai astepte. Din cauza noilor conditii de acordare a subventiilor la caldura, perioada de depunere a cererilor s-a amanat.

Potrivit purtatorului de cuvant al Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale (AJPS) Salaj, Marinela Cipleu, pana la aparitia normelor de aplicare a criteriilor de acordare a reducerilor la incalzire, nu se preiau cererile cetatenilor in acest sens. Termenele de depunere a cererilor pentru subventia la caldura se amana cu 20 de zile, fata de perioada stabilita initial, respectiv 1 octombrie, a declarat purtatorul de cuvant.

Partea buna este ca, si in aceasta iarna, beneficiaza de ajutoare de incalzire toate familiile care au venituri cuprinse intre 155 si 615 lei pe fiecare membru. In cazul celor care au venituri de pana la 155 de lei, ajutorul consta in compensarea cu 90 la suta a facturii la caldura. Insa apar niste clauze de excludere de la acest ajutor. In primul rand, nu mai primesc subventii cei care au doua case, cei care au masini cu o capacitate mai mare de 1600 centimeri cubi ori cei care au terenuri de peste 1000 de metri patrati.

Astfel, in acest an, salajenii care solicita acordarea subventiei la caldura vor completa o lista cu bunurile si mijloacele detinute in proprietate, iar acest document va fi ulterior verificat prin sondaj. Conform legii, autoritatile trebuie sa verifice trei la suta din dosarele solicitantilor de ajutoare de incalzire insotite de declaratii pe propria raspundere ca se incadreaza normelor in vigoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »