Termen limita de depunere a cererilor de plata pentru sprijinul pe suprafata

Magazin Salajean 17 mai 2010 0

Termen limita de depunere a cererilor de plata pentru sprijinul pe suprafataAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj reaminteste fermierilor care intentioneaza sa solicite sprijinul pe suprafata ca astazi este termenul limita pentru depunerea cererilor de plata.

Potrivit monitorizarii APIA, pana joi, 13 mai, la nivel national, au fost depuse 950.077 de cereri, pentru o suprafata de aproximativ 6,2 milioane hectare.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafata, fermierii trebuie sa depuna la centrele APIA, pana astazi, inclusiv, o singura cerere de plata. Pentru depunerea cererilor de plata, incepand cu data de 18 mai, se vor aplica penalitati de 1 la suta pentru fiecare zi lucratoare de intarziere. Dupa data de 11 iunie 2010, cererea de sprijin nu mai este admisa la calculul platii pentru anul in curs.

In ceea ce priveste Campania SAPS 2009, APIA a platit, pana in prezent, suma de 784 milioane euro, pentru 82 la suta din suprafata solicitata de catre fermieri.

Schemele/masurile de sprijin pe suprafata sunt finantate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Pentru schemele/masurile de sprijin pe suprafata aferente anului 2009, Romania beneficiaza de un pachet financiar de 1.198.265.487 euro, din care aproximativ un miliard de euro reprezinta fonduri europene nerambursabile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »