Terenurile vor trebui curatate obligatoriu

Magazin Salajean 3 decembrie 2010 0

Terenurile vor trebui curatate obligatoriuConform ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, Guvernul va elabora o serie de reglementari prin care proprietarii de terenuri, atat cele private, cat si cele publice, sa fie obligati sa le curete si sa nu le mai lase in paragina.

Cererea autoritatilor referitor la acest aspect va fi urmata de aplicarea de amenzi usturatoare celor care nu se vor conforma. Noile reglementari vor introduce obligativitatea igienizarii terenurilor, si nu neaparat a cultivarii, buruienile reprezentand o sursa deosebit de grava de daunatori si boli atat pentru culturi, cat si pentru oameni, a spus Tabara.

Potrivit sursei citate, reglementarile vor viza nu doar terenurile private, ci si pe cele aflate in proprietate publica, respectiv cele de pe marginea drumurilor, a cailor ferate sau din preajma aeroporturilor. In plus, ea va fi corelata cu o Lege a arendei, care va stimula arendarea pe termen lung, de la zece pana la 50 de ani, cel care lucreaza pamantul avand drept de preemptiune la cumparare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »