Terenul de minigolf, facut de americani, abandonat de romani

Magazin Salajean 18 februarie 2008 0

Terenul de minigolf, facut de americani, abandonat de romani O initiativa pentru care au cotizat mai mult de 150 de americani, ce a parut cel putin interesanta la momentul aparitiei ei, a ajuns astazi un teren lasat prada buruienilor si neglijentei specific romanesti. Terenul de minigolf din parcul central al Zalaului, caci despre el este vorba, a fost utilizat ultima data acum aproape doi ani, la un turneu de golf desfasurat in aprilie 2006. De atunci insa, nimeni nu mai pare interesat de locul respectiv, in care s-au investit circa 75.000 de lei. Poate doar fiul meu, care isi manifesta invariabil curiozitatea privind marionetele de tabla ori de cate ori trecem prin zona. Drept pentru care, m-am intrebat si eu: ce se intampla cu terenul de minigolf? Dar, s-o luam cu inceputul!

Terenul, situat in parcul central al orasului, a fost realizat la initiativa sotilor Sam si Noel Le Blanc, voluntari in Peace Corps, ce au strans de la 163 de compatrioti circa 16.800 de dolari, spune, pe de-o parte, Maria Terhesiu, cea care s-a ocupat indeaproape de realizarea proiectului, dar si de administrarea ulterioara a terenului, din partea Asociatiei Prietenii Unchiului Sam, un ONG constituit special pentru acest scop. Pe acest teren am organizat patru competitii oficiale, ultima in aprilie 2006, participantii fiind in special elevii de la scolile din Zalau, precizeaza aceeasi sursa. Maria Terhesiu nu a dorit sa faca nici un comentariu vis-a-vis de cauzele care au dus la situatia actuala. Chiar daca, voalat, a lasat sa se inteleaga faptul ca interese nu tocmai crestinesti au dus la degenerarea relatiilor dintre Prietenii Unchiului Sam si municipalitate (cea care detine de fapt terenul) si, implicit, la abandonarea terenului.

Pe de alta parte, primaria acuza pe fata asociatia ce s-a ocupat de teren ca este vinovata de situatia creata, fapt pentru care acesteia i-a fost retras dreptul de administrare. Terenul a fost dat initial in administrare Asociatiei Prietenii Unchiului Sam si, pentru ca nu au reusit sa-l gestioneze corespunzator, l-am transmis in administrarea Directiei de Patrimoniu, in dorinta de a repune in functie acea baza de agrement, a declarat Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau.

In fine, sotii La Blanc, initiatorii proiectului, refuza sa comenteze situatia, precizant totusi: Noi ne-am facut datoria fata de comunitate, prin amenajarea terenului de minigolf. De aici incolo, Zalaului ii revine sarcina sa gestioneze proiectul initiat de noi. Ramane de vazut daca ceea ce au facut doi americani sufletisti va supravietui unor neaose caractere si interese romanesti.

Remintim faptul ca investitia privind terenul de minigolf din Zalau a fost finalizata in 2005, iar costul total al lucrarilor de amenajare a terenului de minigolf a fost de circa 75.000 de lei. Municipalitatea a pus la dispozitie terenul, contribuind de asemenea si la amenajarea lui, alaturi de cateva firme private din oras.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »