Teren pentru sute de locuinte ANL in Zalau

Magazin Salajean 7 mai 2010 0

Teren pentru sute de locuinte ANL in ZalauIntruniti in sedinta extraordinara, consilierii municipali si-au dat ieri acordul pentru trecerea din domeniul public al Statului Roman si administrarea Ministerului Apararii Nationale in domeniul public al Municipiului Zalau si in adiministrarea Consiliului Local Zalau a terenului de 20 de hectare de pe Dealul Morii, in vederea construirii de locuinte ANL, destinate tinerilor si militarilor, asa cum a fost intelegerea intre conducerea Primariei si reprezentantii M.Ap.N.

Din numarul total de locuinte ANL care vor fi realizate in urmatorii 3 ani, municipalitatea va ceda M.Ap.N 40 la suta. Potrivit hotararii adoptate de alesii locali, numarul de locuinte ce va fi cedat nu va putea fi mai mic de 200.

Nuntile raman doar de zi

In acelasi cadru,. consilierilor le-a fost adusa in atentie o plangere formulata de un agent economic din oras, nemultumit de faptul ca in municipiu, printr-o hotarare a CL din 2009, a fost interzisa organizarea de mese festive pe timp de noapte, respectiv in intervalul orar 23-7. Reprezentantii SC Cote IMPEX SRL considera respectiva hotarare abuziva si discriminatorie, dar consilierii locali au ramas fermi in decizia lor de a interzice organizarea chefurilor si a petrecerilor nocturne in Zalau.

In punctul devedere formulat de alesii locali s-a subliniat ca, prin adoptarea hotararii din 2009, a fost respectata legislatia si, mai mult, au fost rezolvate o serie de plangeri depuse la administratia locala de zalauanii nemultumiti de deranjarea linistii si a ordinii publice prin functionarea unor unitati de alimentatie publica al caror program era in trecut extins dupa ora 23.

Viceprimarul Dana Cota a declarat ca hotararea din 2009, data cu aplicare din ianuarie 2010, a surprins multe evenimente deja programate, iar pentru a nu le aduce pierderi oamenilor, CL Zalau a acceptat ca hotararea sa fie aplicata doar de anul viitor. De la 1 ianuarie 2011, nu vom mai fi de acord ca evenimentele sa fie organizate in intervalul orar 23-7. Evenimentele trebuie facute intr-un orar acceptabil, astfel incat deranjul provocat cetatenilor sa fie cat mai mic, a conchis Dana Cota.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »