Teren de joaca la Cehu Silvaniei

Magazin Salajean 9 iulie 2010 0

Teren de joaca la Cehu SilvanieiCei peste 140 de copii de la Complexul de Servicii Sociale din Cehu Silvaniei se bucura, de cateva zile, de un teren de joaca modern amenajat in curtea institutiei, in cadrul unui proiect derulat de catre TenarisSilcotub, in parteneriat cu Consiliul Judetean (CJ) Salaj. In acest sens, in luna martie a acestui an, producatorul de tevi a donat administratiei judetene 30.000 de euro, bani necesari lucrarilor de reabilitare si echipare cu obiecte de joaca a spatiului in cauza.

Terenul de joaca a fost dat in folosinta miercuri, 7 iulie, la eveniment fiind prezenti oficiali de la CJ Salaj, Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Salaj, Complexul de Servicii Comunitare din Cehu Silvaniei, TenarisSilcotub, precum si reprezentanti ai firmelor furnizoare.

Prin finantarea acestui proiect, TenarisSilcotub a urmarit sa completeze activitatea buna a administratiei locale in gestionarea centrelor specializate in servicii sociale, al caror rol este crucial, in special in vremuri de criza. Credem in parteneriatul cu autoritatile locale, care presupune o colaborare stransa si activa in identificarea prioritatilor si articularea actiunilor. Atunci cand dorinta de a ajuta si spiritul de cooperare se intalnesc, se obtin rezultate, iar ceea ce s-a facut la Cehu constituie un bun exemplu in acest sens, a declarat Martino Roghi, Responsabil Dezvoltare Sociala TenarisSilcotub.

Tiberiu Marc, presedintele CJ Salaj, s-a aratat foarte multumit de parteneriatul cu compania din Zalau, mentionand ca astfel de abordari ale nevoilor unei comunitati tin de normalitate, in Europa, in lume. Faptul ca parteneriatul Consiliului Judetean cu TenarisSilcotub functioneaza in Salaj ma face sa fiu increzator ca vom aborda, ca societate, astfel de modele de constructie pentru comunitatile noastre. Acest proiect e o reusita, e un model de atitudine, iar pentru copiii din Complex imi doresc sa devina acel loc de joaca in aer liber, de bucurie a varstei lor, pe care inainte nu-l aveau.

Acesta nu este singurul rezultat al colaborarii dintre Tenaris si CJ Salaj. Cei doi parteneri desfasoara, incepand din luna aprilie, un proiect ce vizeaza pregatirea copiilor institutionalizati pentru viitoarea viata profesionala si facilitarea integrarii lor in societate. Gratie implicarii producatorului de tevi, copiii de la Centrul de Servicii Comunitare din Cehu Silvaniei urmeaza cursuri de limba engleza si IT, predate de profesori si angajati ai companiei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »