Tepe cu SMS-uri!

Magazin Salajean 23 ianuarie 2008 0

Tepe cu SMS-uri!

Profitand de nestiinta si, totodata, lacomia romanului, un grup de tineri a inventat o metoda frauduloasa de a-si umple cartelele telefonice, folosindu-se in mod abuziv de numele unor companii de renume pentru a fi credibili. Una dintre firmele vizate de acesti escroci este si Altex.

Inca de anul trecut, o serie de utilizatori de cartele preplatite GSM au primit mesaje SMS – trimise de pe alte numere de cartele preplatite – prin care erau anuntati ca au castigat un premiu de sute de dolari si alte produse oferite de ALTEX. Pentru a intra in posesia -premiului, li se cerea sa achizitioneze, din cel mai apropiat loc, o cartela telefonica si sa trimita codul de reincarcare la numarul de la care primisera SMS-ul, in termen de 30 de minute.

Cand asa-zisii castigatori sunau la numerele respective, le raspundea un barbat, care, in mod fraudulos si mincinos, sustinea ca este reprezentant legal al firmei Altex, oferindu-le detalii despre falsa promotie.

Fiind presati de timp si entuziasmati de un asemenea castig, oamenii trimiteau codul de reincarcare de pe cartela, inainte de a incarca creditul pe propriul telefon. Urmarea fireasca era ca escrocii isi reincarcau propriile telefoane si pagubitii ramaneau fara creditul achizitionat, dar si fara falsul premiu.

Potrivit unui comunicat remis de Altex, in ultima perioada, au fost primite sute astfel de reclamatii de la persoane care au primit aceste SMS-uri mincinoase. Cu toate ca Altex a depus eforturi pentru ca numerele de telefon de la care au fost trimise SMS-urile mincinoase sa fie restrictionate, inselatoria continua de pe alte noi numere. Astfel, toti posesorii de cartele SIM reincarcabile ar trebui sa retina faptul ca nu este indicat sa isi dezvaluie codurile de reincarcare a cartelei telefonice si, mai mult de atat, sa anunte compania telefonica la care sunt inregistrati cu privire la orice incercare de inselatorie de acest gen.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »