Teoretic, de la 1 iulie, ne vom putea alege furnizorul de energie electrica

Magazin Salajean 27 iunie 2007 0

Teoretic, de la 1 iulie, ne vom putea alege furnizorul de energie electrica* furnizarea si distributia la Electrica se separa

Pentru a asigura accesul nediscriminatoriu la retelele electrice si pentru a evita conflictele de interese in cadrul societatilor care concureaza pe piata de energie electrica, in conformitate cu prevederile Directivei Europene nr. 54/EC/2003, coroborate cu dispozitiile Legii energiei electrice nr. 13/2007, se impune separarea activitatii de distributie a energiei electrice de activitatea de furnizare a energiei electrice. Pentru realizarea acestui plan de restructurare a societatii noastre, termenul legal este de 30 iunie 2007, asa cum prevad dispozitiile art. 45 din legea energiei electrice nr. 13/2007, ne-a declarat Mihaela Torje, purtator de cuvant al SC Electrica Zalau.

Separarea activitatii de distributie a energiei electrice de activitatea de furnizare, conform prevederilor legale mentionate, presupune separarea juridica, functionala si financiar-contabila. Sursa citata a mai spus ca toti consumatorii din Romania, indiferent daca sunt casnici sau industriali, vor avea dreptul de a putea deveni consumatori eligibili (orice persoana fizica sau juridica libera sa cumpere energie electrica de la furnizor, conform alegerii sale), de la data de 1 iulie 2007, iar in cazul in care nu opteaza pentru un alt furnizor vor ramane clienti ai Societatii de Furnizare Electrica, cu toate drepturile, fiind protejati de variatiile de pret de pe piata en-gros de energie electrica.

Mihaela Torje a precizat: Ca si consumatori eligibili, consumatorii beneficiaza de dreptul de a negocia direct pretul, conditiile de plata, calitatea, structura energiei electrice, clauzele din contractul de furnizare cu furnizorul actual sau un altul ales din lista furnizorilor publicata pe site-ul ANRE. Clauzele contractuale pentru asigurarea serviciului de distributie raman neschimbate. Noul furnizor va incheia, daca veti opta pentru un nou furnizor, un nou contract de distributie pentru locul dvs. de consum. Deoarece va exista o concurenta acerba pe piata energiei, Sucursala de Furnizare SC Electrica va implementa o strategie care sa duca in cel mai scurt timp la imbunatatirea calitatii serviciilor si personalului nostru. Dar, in momentul de fata, pentru a se putea definitiva procedura de separare se asteapta emiterea unei Hotarari de Guvern, a conchis purtatorul de cuvant al SC Electrica Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »