Tender nu se poate atinge de gipsul de la Stana

Magazin Salajean 18 ianuarie 2008 0

Tender nu se poate atinge de gipsul de la Stana

Cu toate ca are in buzunar licenta de exploatare a gipsului ce se afla intr-un zacamant din Stana, SC Tender SA Timisoara nu poate incepe exploatarea din cauza ca licitatia organizata ieri de Primaria Zalau in vederea concesionarii parcelei pe care se afla zacamantul va trebui reluata. Grupul Tender a fost singurul ofertant, iar, potrivit legislatiei in vigoare, pentru ca licitatia sa fie validata, este nevoie de cel putin trei ofertanti, ne-a declarat Manuela Ghiurutan, purtatorul de cuvant al Primariei Zalau.

Licitatia privind concesionarea parcelei din Stana, unde se afla zacamantul de gips pe care SC Tender SA Timisoara este proprietar, va fi reluata, intrucat a fost un singur ofertant, iar legislatia cere minim trei. Deocamdata nu s-a stabilit un nou termen pentru viitoarea licitatie, dar, chiar daca are licenta pentru exploatarea zacamantului, firma din Timisoara nu o poate folosi pana nu se rezolva problema parcelei, a spus purtatorul de cuvant.

Potrivit Manuelei Ghiurutan, parcela respectiva are o suprafata de 164.400 de metri patrati si se afla in proprietatea municipiului Zalau.

Cariera descoperita la Stana este una din cele patru de acest fel existente in Romania, iar SC Tender SA a obtinut licenta de exploatare pentru zacamant in 2007. Grupul de la Timisoara intentioneaza sa o faca aici este de aproximativ 1 milion de lei.

Reamintim ca, potrivit hotararii Consiliului Local, redeventa ce trebuie achitata de investitor autoritatilor locale zalauane sa fie de 2 euro pe metru patrat, suma trebuind achitata in 10 ani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »