Tenaris intinde o mana copiilor institutionalizati

Magazin Salajean 11 martie 2010 0

Tenaris intinde o mana copiilor institutionalizatiTenarisSilcotub a donat Consiliului Judetean Salaj 30.000 de euro pentru reabilitarea si echiparea unui teren de joaca in curtea Complexului de Servicii Sociale din Cehu Silvaniei, de care vor beneficia aproximativ 110 copii, ne-au declarat oficialii companiei. Contractele de executie a lucrarilor au fost semnate ieri, 10 martie, la sediul CJ Salaj, in prezenta reprezentantilor producatorului de tevi din otel, ai Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DASPC) si ai celor de la institutia din Cehu. Lucrarile vor fi incheiate in decursul a doua luni.

Parteneriatul social, atunci cand este inteles corect, este o solutie pentru a rezolva din problemele comunitatii, iar aceasta cooperare a sectorului public si privat din aceeasi comunitate trebuie sa devina cat mai adesea o maniera de lucru, de abordare a dezvoltarii unei comunitati. Proiectele dezvoltate in parteneriat cu TenarisSilcotub sunt o dovada de functionare normala si civilizata a societatii, care cred ca ar putea fi un bun exemplu si pentru alti actori socio-economici ai Salajului, a declarat Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean.

La randul lor, oficialii companiei au precizat: Rolul asistentei sociale este crucial, in special in vremuri de criza. Datele de la DASPC Salaj arata o crestere in ultimii doi ani a numarului de copii institutionalizati si cu nevoi in a fi asistati. Sprijinul oferit de catre agentii economici, si in special de catre cei care au legaturi puternice cu comunitatea locala, este important pentru a completa activitatea buna a administratiei locale in gestionarea centrelor specializate in servicii sociale.

In cadrul unui alt proiect pe care compania il deruleaza in sprijinul copiilor de la Complexul de Servicii Sociale, TenarisSilcotub ofera sprijin tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, pentru a-i pregati pentru viitoarea viata profesionala si pentru a-i ajuta sa se integreze in societate. Astfel, in aceasta primavara, societatea va oferi cursuri de limba engleza si IT, predate de catre profesori din Zalau, care se vor deplasa o data pe saptamana la Cehu Silvaniei pentru a le preda cursuri cu durata de 1,5 ore.

Compania s-a implicat si in domeniul sanatatii., intr-un proiect in care are ca partener administratia judetului. Pe parcursul a sase luni, specialisti de la Universitatea Bocconi din Milano efectueaza o evaluare a sistemului de sanatate din Salaj.

La finele lunii ianuarie, oficiali de la CJ Salaj, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, Directia de Sanatate Publica, Tenaris si de la institutia italiana de invatamant au semnat o scrisoare de intentie prin care se confirma angajamentul fata de un obiectiv comun, acela de a intelege sistemul de sanatate din Zalau si de a contribui la imbunatatirea acestuia.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »