TelVerde pentru copiii bolnavi de cancer

Magazin Salajean 26 octombrie 2007 0

Asociatia Primind Ajutor, Viata este Luminoasa (PAVEL) a lansat, pe 25 octombrie 2007, in incinta Institutului Oncologic Prof. Dr. Alex Trestioreanu din Bucuresti, linia verde cu numarul 0 800 800 421, disponibila gratuit in reteaua Romtelecom.

Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Salaj informeaza ca la acest numar de telefon pot fi oferite informatii si consiliere copiilor si adolescentilor bolnavi de cancer, parintilor acestora, precum si publicului larg interesat.

Functionarea acestui TelVerde reprezinta una din activitatile proiectului Construind viitorul pentru copiii din Romania, finantat de The International Union Against Cancer si Compania Farmaceutica Sanofi Aventis din Franta.

Proiectul are o durata de 1 an, iar serviciile acestei linii telefonice sunt gratuite si confidentiale.

Cei care vor apela 0 800 800 421 vor putea obtine informatii si consiliere cu privire la institutiile active in domeniul cancerului precum spitale, organizatii neguvernamentale, centre de ingrijiri paliative, directii generale de asistenta sociala, alte institutii publice. Totodata, se vor putea obtine informatii privind drepturile legale ale copiilor si adolescentilor cu cancer, precum si modalitati de obtinere a acestor drepturi.

Pentru inceput, telefonul este activ cinci zile pe saptamana, de luni pana vineri, in intervalul orar 9-17, putand fi apelat gratuit din reteaua de telefonie fixa Romtelecom.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »