Taxiurile din Zalau, la control!

Magazin Salajean 23 ianuarie 2009 0

Taxiurile din Zalau, la control!

Sfarsitul lunii ianuarie este unul plin de controale pentru taximetristii zalauani, ei fiind verificati daca sunt sau nu in legalitate, a facut cunoscut conducerea Primariei Zalau. Astfel, prin serviciul de specialitate din cadrul Primariei municipiului Zalau, in perioada 19 – 31 ianuarie 2009, se desfasoara, conform Legii 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, activitatea anuala de vizare a autorizatiilor de taxi.

Despre aceasta actiune au fost instiintate Camera Taxi-metristilor – Filiala Salaj si Asociatia Nationala a Patronatului Operatorilor de Transport in Regim de Taxi – Filiala Salaj, cu specificarea ca operatorii sa se prezinte la autoritatea de autorizare, in speta Primaria Zalau, cu autovehiculele echipate corespunzator si cu o serie de documente (copii si original). Taximetristilor li se cere sa prezinte o multitudine de acte: autorizatia pentru executarea serviciului de transport persoane/ bunuri in regim de taxi, autorizatia taxi, certificatul de inmatriculare a auto-vehiculelor cu anexa privind inspectia tehnica periodica valabila, cartea de identitate a autovehiculelor, certificatul de agreere al autovehiculelor emis de RAR, dovada fiscalizarii aparatelor de taxat (bon fiscal), contractul cu un dispecerat taxi, dovada achitarii taxei de viza si a taxei de asteprare in statii, atestatul profesional al taximetristului, buletinul de verificare metrologica a aparatului de taxat, asigurarea obligatorie de raspundere civila si asigurarea persoanelor si a bunurilor transportate, recomandare de la Camera Taximetristilor sau ANPOTRT, certificatul de inregistrare al transportatorului eliberat de Registrul Comertului, pentru taximetristii independenti – autorizatia de privatizare emisa de Primaria municipiului Zalau in baza Legii 300/2004 sau a Legii 507/2002, vizata pe anul in curs sau de la Registrul Comertului conform OUG 44/2008, dosar plic. Toate aceste acte trebuie prezentate in originial sau in copie legalizata.

Lipsa unuia dintre aceste documente se taxeaza cu retinerea autorizatiei de taxi, pana cand se face dovada existentei si valabilitatii documentelor respective. Daca acest lucru nu se intampla in maxim 30 de zile, autorizatia de taxi si ecusoanele se retrag definitiv, urmand sa fie atribuite unui alt transportor autorizat.

Verificarea autovehiculelor va avea loc conform programarii comunicate, in parcarea din spatele Primariei.

Autovehiculele trebuie sa aiba ecusoanele aplicate pe portiere, lista cu tarifele practicate – afisata la vedere si ecusonul taximetristului (legitimatia) – afisat in interiorul autoturismului, in loc vizibil.

In Zalau sunt autorizate sa desfasoare activitate de taxi circa 300 de autoturisme.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »