Taximetriştii, în vizorul poliţiştilor şi al inspectorilor RAR

Flavia Pintea 1 aprilie 2013 1
Taximetriştii, în vizorul poliţiştilor şi al inspectorilor RAR

Peste 130 de taximetrişti sălăjeni au fost verificaţi de poliţişti în doar două zile. S-au aplicat peste 50 de sancţiuni, valoarea amenzilor fiind de 7.300 de lei.

Poliţiştii din cadrul Serviciul Rutier Sălaj, în colaborare cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român (RAR) Sălaj, au desfăşurat o acţiune de control, în perioada 26-27 martie, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor. Acţiunile de control s-au derulat atât la nivelul municipiului Zalău cât şi în celelalte oraşe ale judeţului. Controlul a vizat, potrivit comisarului de poliţie, Remus Cliţan, verificarea legalităţii şi stării tehnice a autovehiculelor destinate transportului în regim de taxi sau a celor reclamate că efectuează ilegal această activitate. Verificările au fost derulate atât în comun cu inspectorii RAR Sălaj, cât şi independent de către poliţiştii rutieri. Potrivit sursei citate, în cadrul acţiunilor realizate în mod independent poliţiştii au utilizat aparatura video de măsurare a vitezei de deplasare.
Printre obiectivele acestor acţiuni de control s-au numărat reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice şi verificarea respectării legislaţiei rutiere, urmărindu-se cu prioritate sancţionarea neacordării priorităţii pietonilor şi a vitezei excesive. Controalele tehnice au urmărit efectuarea inspecţiilor ce vizează detectarea defectelor privind sistemul de frânare, sistemul de direcţie, sistemul de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, precum şi instalaţia de iluminare sau semnalizare şi echipamentelor electrice. De asemenea, poliţiştii rutieri sălăjeni, împreună cu inspectorii RAR Sălaj, au verificat şi existenţa şi autenticitatea seriilor sau a numerelor de identificare ale vehiculelor.
Astfel, în perioada 26-27 martie, au fost verificate un număr de 138 de taximetre, poliţiştii constatând defecţiuni ale sistemului de direcţie la 11 dintre acestea. La alte două autovehicule destinate transportului în regim de taxi s-au descoperit defecţiuni la sistemul de frânare, iar alţi doi şoferi de taxi nu aveau inspecţia tehnică a maşinii efectuată. Potrivit lui Remus Cliţan, comisar de poliţie, au mai fost depistate şi alte defecţiuni la 19 taximetre. În total, au fost aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 7.300 de lei.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 1 aprilie 2013 at 15:01 - Reply

    Super ,sa-i amendati pe toti.Alo domnu politist sef as dori actiuni si pe ingineri.medici,politisti.psihologi,ziaristi,avocati,asta ca sa nu discriminati categoriile profesionale.

Lasa un Raspuns »