Taximetristii din Zalau au iesit ieri in strada

Magazin Salajean 17 mai 2007 0

Taximetristii din Zalau au iesit ieri in strada

Actiunea de protest a taximetristilor zalauani afiliati la Asociatia Nationala a Patronatului Operatorilor de Transport in Regim Taxi (ANPOTR) fata de Legea 92/2007 a inceput ieri cu un mars prin centrul orasului, dupa care cele 50 de masini s-au oprit in fata Institutiei Prefectului Salaj. Circulatia a fost oprita in zona, claxoanele s-au auzit continuu, dar, per ansamblu, manifestatia a durat, totusi, putin – 20 de minute.

Soferii de taxi au protestat impotriva modificarilor legislative care fac ca toate serviciile de transport sa devina de utilitate publica, limitand accesul taximetristilor la ele. Accesul operatorilor de transport in regim de taxi si al taximetristilor independenti la serviciul public de transport efectuat cu autoturisme in regim de taxi se va face numai prin licitatie, incepand din 1 ianuarie 2007. Multi taximetristi nu isi vor putea permite sa participe la licitatie si risca sa ramana fara locuri de munca, a declarat Vasile Madaras, presedintele filialei Salaj a ANPOTR.

Un alt aspect al noii legi fata de care taximetristii salajeni au protestat ieri se refera la posibilitatea autoritatilor locale de a-si infiinta societati comerciale proprii, carora li se pot atribui direct, fara licitatie, contractele de gestiune a serviciului de transport public cu taxiuri.

De mentionat ca protestul de la Zalau a fost o actiune desfasurata simultan in alte aproximativ 20 de judete.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »