Taxe mai mari pentru transportatori

Magazin Salajean 30 decembrie 2009 0

Taxe mai mari pentru transportatoriPotrivit unui proiect de hotarare de guvern, aflat in dezbatere publica, taxele pentru camioane vor creste, incepand cu 1 ianuarie, fapt ce ar putea crea probleme suplimentare unui sector de activitate, si asa afectat de criza.

Piata transporturilor a inregistrat in 2009 o scadere de aproximativ 20 la suta, iar anul care vine se anunta si mai greu.

Multe companii iau in calcul intrarea in faliment pentru ca nu mai pot achita toate taxele percepute de institutiile statului. Transportatorii spun ca la ora actuala lucreaza doar pentru a putea plati masinile luate in leasing.

Potrivit proiectului de hotarare de guvern taxele pentru camioane vor creste, incepand cu 1 ianuarie, cu 4,3 la suta. Aceasta majorare este cauzata de actualizarea cursului leu/ euro. Astfel ca impozitul achitat de posesorii de vehicule de tonaj greu va creste intre 48 lei si 3.966 de lei fata de intervalul 46 lei si 3.800 de lei aferent anului 2009.

La ora actuala, aceste taxe sunt stabilite prin HG 956/2009 si au la baza un curs de 4,09 lei/euro. Potrivit noului act normativ aflat in dezbatere, in conformitate cu art. 1 alin. 2 din HG nr. 956/2009, nivelurile prevazute in anexa pentru im

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »