Taxa pentru masinile vechi a fost suspendata

Magazin Salajean 9 februarie 2012 0

Taxa pentru masinile vechi a fost suspendataTaxa pentru emisii poluante pentru masinile inmatriculate inainte de 2007 a fost suspendata pana anul viitor. Actul normativ care prevede amanarea acestei taxe a intrat in vigoare saptamana viitoare. Proprietarii de autovehicule aflati in aceasta situatie pot solicita restituirea taxei auto directiilor financiare locale.

Ordonanta de urgenta care prevede amanarea taxei pentru masinile vechi, prevazuta la prima transcriere a dreptului de proprietate al masinii, a intrat in vigoare odata cu publicarea in Monitorul Oficial, la data de 31 ianuarie 2012. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, si-a sustinut decizia prin faptul ca, in urma colectarii informatiilor din teritoriu, s-a constatat ca modificarea legislatiei privind taxa auto influenteaza sute de mii de proprietari de masini vechi care nu au reusit sa le vanda inainte de intrarea in vigoare a legii. Prin urmare, s-a decis suspendarea, pana la 1 ianuarie 2013, punerii in aplicare a taxei auto pentru autovehiculele inmatriculate in tara inainte de 2007.

Potrivit Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, intrata in vigoare din 13 ianuarie 2012, noua taxa auto se plateste si pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007 la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, in cazul instrainarii acestora. Valoarea taxei auto a fost redusa cu pana la 25 la suta fata de taxa de poluare de anul trecut.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »